E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri geriledi---

Gelişen piyasa hisseleri geriledi

Gelişen piyasa hisseleri geriledi
07 Kasım 2013 - 12:06 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri, ABD verileri ve AMB toplantısı öncesi değer kaybetti

Gelişen piyasa hisse senetleri, ABD ekonomik verileri ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) politika toplantısı öncesi, gösterge endeksteki fiyat salınımlarının son beş ayın en düşük seviyesine inmesi ile birlikte, düşüşünü altıncı güne taşıdı.

Inventec Corp., Fubon Securities Co.'nun "sat" tavsiyesi sonrası, Taipei'deki işlemlerde yüzde 6.9 düştü. Fosun International Ltd., çevrilebilir tahvil satışı planladığını duyurmasının ardından, Hong Kong'daki işlemlerde, son beş ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Sappi Ltd., zarar açıklamasının ardından, Johannesburg'daki işlemlerde yüzde 2.5 geri çekildi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 düşerek, Hong Kong saati ile 16:35'te, 1,013.66 puana indi ve 9 Ekim'den bu yana en düşük seviyesine yönlendi. Endeksin 50 günlük tarihi volatilitesinin göstergesi 12.2 seviyesine inerek 10 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. ABD'de bugün açıklanacak olan büyüme ve yarınki istihdam verileri, Fed uzmanlarının hazırladığı iki makalede, dünyanın en büyük ekonomisindeki yavaşlamanın genişmeleci para politikasını makul kıldığının vurgulanmasının ardından, yatırımcıların Fed'in politikasına ilişkin algılamasını değiştirebilir. AMB'nin bugünkü toplantıda politika faizini değiştirmesi beklenmiyor.

Bangkok'da Tisco Asset Management Co. yatırım stratejisti Vorasinee Sangvornvetphan, "Yatırımcıların büyük çoğunluğu, Avrupa Merkez Bankası'nın toplantısı ve ABD verilerini değerlendirmek üzere beklemeye çekildi," dedi ve Genel olarak, Avrupa ekonomisi zayıf kalmaya devam ediyor ve ABD verileri yavaşlayan büyümeyi göstermeli" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, üçüncü çeyrek gayrısafi yurtiçi hasıla (GSYİH) büyümesinin yüzde 2 seviyesinde çıkması bekleniyor. ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 2.5 büyümüştü. Diğer bir Bloomberg anketine göre, ABD'de tarım dışı istihdamın Ekim ayında 120,000 artması ve işsizlik oranının yüzde 7.2'den yüzde 7.3'e çıkması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)