E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGazintep'te tarihi maç! Türkiye, Çekya'yı konuk edecek ---

Gazintep'te tarihi maç! Türkiye, Çekya'yı konuk edecek

Gazintep'te tarihi maç! Türkiye, Çekya'yı konuk edecek
19 Kasım 2022 - 08:24 borsagundem.com

Türkiye'nin Çekya ile oynayacağı hazırlık maçı tarihi anlara ev sahipliği yapacak. Cüneyt Çakır'ın hakemlik kariyerinde son kez düdük çalacağı maçta, A Milli Takım tam 21 yıl sonra Gaziantep'te sahaya çıkacak

A Milli Futbol Takımı, özel maçta Çekya ile karşı karşıya gelecek. Gaziantep’teki Kalyon Stadı’nda yapılacak maç bu akşam saat 20.00’de başlayacak.

Karşılaşmayı İskoçya Futbol Federasyonundan hakem William Collum yönetecek. Mücadelenin yardımcı hakemliklerini David McGeachie ve Francis Connor, dördüncü hakemliğini ise Halil Umut Meler üstlenecek.

21 SENE SONRA YENİDEN GAZİANTEP’TE

A Milli Futbol Takımı, 21 yıl aradan sonra Gaziantep’te maça çıkacak. Gaziantep’te son olarak 25 Nisan 2001’de yapılan özel maçta Arnavutluk’u konuk eden ay-yıldızlılar, 21 yıl aradan sonra Çekya ile karşılaşacak. Gaziantep Kamil Ocak Stadı’nda yapılan Arnavutluk müsabakasını milliler 2-0 kaybetmişti.

CÜNEYT ÇAKIR'IN JÜBİLE MAÇI!

Türkiye Futbol Federasyonu, hakem Cüneyt Çakır için jübile organizasyonu düzenleyecek. Türkiye’nin uluslararası alandaki en başarılı hakemi olarak dikkat çeken ve sezon başında kariyerini noktalayan Çakır, UEFA’dan alınan özel izinle Çekya müsabakasının ilk 5 dakikasını yönetecek.

STEFAN KUNTZ İLE 14. SINAV

Türkiye, Alman teknik adam Stefan Kuntz yönetiminde 14. maçını Çekya karşısında oynayacak. Milli takım, Kuntz ile çıktığı 13 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşarken, rakip fileleri 34 kez havalandırıp, kalesinde 15 gol gördü.

ÇEKYA İLE İLK MAÇ 30 YIL ÖNCE

Türkiye, Çekya ile tarihinde 11. kez karşı karşıya gelecek. Çekoslavakya’nın dağılmasının ardından Çekya ile ilk kez 1994’te özel maçta karşılaşan Türkiye, 4’ü resmi, 6’sı özel olmak üzere toplam 10 kez mücadele etti. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı. Rakip filelere 13 gol gönderen A Milli Takım, kalesindeki 20 gole engel olamadı.

Türkiye, son 2 maçta Çekya’yı 2-0’lık skorlarla mağlup etti.

Ay-yıldızlı ekip ayrıca, Çekoslavakya döneminde yaptığı 10 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı. Ay-yıldızlılar, attığı 5 gole karşılık 24 gol yedi.

MUHTEMEL 11'LER

Türkiye: Uğurcan, Samet, Ozan, Tayyip, Onur, Salih, İsmail, Arda, Kerem, Cengiz, Enes.

Çekya: Pavlenka, Coufal, Zima, Brabec, Zmrhal, Soucek, Kral, Cerny, Barak, Navratil, Chytil.

A Milliler hazırlık maçında İskoçya'yı 2-1 yendi

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 45. sıraya düştü

Almanya Milli Takım hocasından Katar tepkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)