E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAlmanya Milli Takım hocasından Katar tepkisi---

Almanya Milli Takım hocasından Katar tepkisi

Almanya Milli Takım hocasından Katar tepkisi
13 Ağustos 2022 - 17:53 borsagundem.com

Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası’na 100 gün kala, Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Hansi Flick'ten de olay yaratacak açıklamalar geldi.

Katar’daki hak ihlallerine dikkat çeken ve turnuvayı izlemek için Katar’a gitmeyeceğini söyleyen eski Alman futbolcu Phillip Lahm’dan sonra Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Hansi Flick'ten de ağır eleştiriler geldi.

20 Kasım-18 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan turnuva hakkında konuşan Flick, “Temelde, bu turnuvanın taraftarlar için düzenlenen bir Dünya Kupası olmamasının utanç verici olduğunu düşünüyorum. Katar’a gitmek istemeyen ve birçok farklı nedenden bunu tercih eden birçok tanıdığım var” dedi.

'KATAR'IN EŞCİNSELLER HAKKINDAKİ TAVRI DA KABUL EDİLEMEZ'

Katar’daki pahalılığa ve insan hakları ihlallerine işaret eden Flick, “İnsanlar aşırı pahalı fiyatları karşılayamıyorlar. Katar’ın eşcinseller hakkındaki tavrı da kabul edilemez ve azınlıklar dışlandığı için insan hakları ihlalleri var. Futbol herkes için orada olmalı. Bu yüzden, bu turnuvanın normal bir taraftar için düzenlenen Dünya Kupası olmadığını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

EYLÜL AYINDA TEKRAR GÖRÜŞÜLECEK

Flick, Katar’da yaşanabilecek sorunlarla ilgili yetkililerle görüşme halinde olduklarını söyledi ve “Ekibi mümkün olan en iyi şekilde bilgilendirmek adına birçok görüşme yaptık. Eylül ayında tekrar oturup muhtemelen diğer ülkeler ve takımlarla birlikte neler yapabileceğimizi ve ne yapmak istediğimizi değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Almanya Futbol Federasyonu, Katar’daki sorunlar ve insan hakları ihlalleri konusunda uzun süredir girişimlerde bulunuyor. Haziran başında, Milletler Ligi’nde İtalya’ya karşı oynadıkları maça taraftarların Katar protestosu damga vurmuştu.

'KATAR HAKKINDA YORUM YAPMAMIZ YASAKLANDI'

Alman basınına özel bir röportaj veren Finlandiya kaptanı Tim Sparv, inşaatında göçmen işçilerin öldüğü statlarda futbol oynamanın vereceği kötü histen bahsederken, “Biz sporculara uzun zamandır çenemizi kapalı tutmamız söylendi” diyerek Katar hakkında yorum yapmalarının yasaklandığını ifade etti.

Katar'da ev kiralarına Dünya Kupası zammı

 

Katar'daki 2022 FIFA Dünya Kupası'na güvenlik desteği verilecek

 

Türk ve Katar heyetleri 'Dünya Kupası' güvenliğini görüştü

 

Dünya Kupası'nda tarih değişikliği

 

Dünya Kupası için geceliği 7 bin liraya çadır kent

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)