E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinGaziantep mutfağında kalite artırılacak---

Gaziantep mutfağında kalite artırılacak

Gaziantep mutfağında kalite artırılacak
28 Şubat 2016 - 15:21 borsagundem.com

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği "Sürdürülebilir Profesyonel Gastronomi Eğitimi Sertifika Programı" başlattı

Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği (GASTURDER) tarafındaneğitim programı dolayısıyla Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi'nde program düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada, teoriyle pratiği birleştirmek adına kurdukları derneğin çalışmalarına başladığını söyledi.

KALBE GİDEN YOL MİDEDEN GEÇİYOR

Program kapsamında en iyi şeflerin Gaziantep'e gelerek kendilerine destek vereceğini aktaran Şahin, şöyle dedi:

"Kalbe giden yol mideden geçiyor. Dünyaca ünlü mutfağımız var ama Anadolu ve Gaziantep mutfağının potansiyelini daha iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kişi başına 150 dolar harcayan bir turistin, gurme turizmiyle bu harcamasını 270 dolara çıkardığı hesaplanıyor. Şehrimizin ve ülkemizin turizm potansiyelini kullanması ve bunu milli gelire dönüştürmesi bakımından bu küçük dokunuşların, zenginleşme ve kalkınma hamlesi olarak geri döneceğine inanıyorum. Bundan çok ümitliyiz."

GASTURDER Başkanı Songül Toprak Alisinanoğlu da UNESCO tarafından tescillenen Gaziantep yemeklerini yaşatmak ve dünyada hak ettiği şekilde tanıtabilmek için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Verilecek eğitimlerle yiyecek ve içecek işletmelerinin her anlamda güçlendirilmesini hedeflediklerini aktaran Alisinanoğlu, "Amacımız, hizmet, ürün, hijyen ve iş güvenliği anlamında kaliteyi yükseltmek ve sektörü, şehrin yeni vizyonuna uygun şekilde dünya standartlarına ulaştırabilmektir" dedi.

Eğitimlerin 2,5 ay süreceğini söyleyen Alisinanoğlu, ilk etapta 150 kursiyere eğitim verileceğini ifade etti. Konuşmaların ardından Gaziantep mutfağına özgü bazı yemeklerin tanıtımı yapıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)