E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem''Gaz sevkiyatı durursa Almanya karışır''---

''Gaz sevkiyatı durursa Almanya karışır''

''Gaz sevkiyatı durursa Almanya karışır''
22 Temmuz 2022 - 02:43 borsagundem.com

Doğal gaz sevkiyatı konusundaki endişesini dile getiren Annalena Baerbock, bu durumun gelecekte Almanya'yı karıştırabileceğini söyledi

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya'dan gaz sevkiyatının dondurulmasının olası iç siyasi sonuçları konusunda uyarıda bulundu.

Annalena Baerbock, RND medya grubunun etkinliğinde yaptığı açıklamada Kuzey Akım 1 doğal gaz boru hattının bakımı için gerekli olan türbin konusunda Kanadalılarla yaptığı görüşmeyi anlattı.

Baerbock, "Kanadalılar kendi kamuoyunda çok soruları olduğunu söylediler. Biz de bunu anlayabileceğimizi ilettik. Ancak bu gaz türbinini alamazsak, o zaman daha fazla gaz alamayız gaz alamayınca da Almanya olarak Ukrayna'ya hiçbir şekilde destek veremeyiz çünkü o zaman halk ayaklanmalarıyla meşgul olacağız." dedi.

Alman Bakan böylece Almanya'nın Rusya'dan gelen gaz ve petrole karşı tam ambargo konulmasına neden karşı olduğunu, diğerlerinin ise Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonucunda böyle bir ambargoyu desteklediğini açıklamak istediğini dile getirdi.

Dışişleri Bakanı, etkinliğin ardından bir gazetecinin söylediği cümleleri tekrar sorması üzerine, "Bu abartılı bir şekilde söylendi. Gazımız kalmadığında." diye konuştu.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne davet edildi

Annalena Baerbock'tan yeni nato stratejisi talebi

Almanya doğal gaz darboğazına hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )22 Temmuz 2022 09:30

    2. dünya savaşı Almanya lideri teknolojı bilgi arge ..dünyanın önüne geçti... ama ne gerekli idi ? çelik,demir madenler... + hareket etmek için enerji... Almanya kuzeyden baltık denizinden şuan natoıya girmek isteyen ülker üzerinden deniz yolu + dağalrdkai metalleri almak için hamleler yaptı... sonrasnda bu dev araçların enerji ile hareket etmesi gerekti ve Rusya Bakü ye kadar uzanan Rus savaşına girdi... Yani değişen bişe yok . İhtiyaşlar yine aynı. Süper zeki mühendislerin olsada, iş olmadığında Almanyadan bunlar kaçacak..Geçmişte 2 dünya savaşı sonrasında roket, uçak bilimci esir almanlarıni Takım halinde, ABd ye ailece gidip nasa ay programının temelleri atması gibi. Almanya aşırı endişeli. ciddi kriz ile dış göçlerin olabilme, projelerin başka üleye kaçması, Avrupa devletlerin abilernin tökezlemesi ile AB topluluğunun derin yara alması. Rusya -Ukrayna gerilimini kullanacak , farkında..

  • baran22 Temmuz 2022 08:14

    O halde Putin brother ne duruyorsun?  Kes şunların gazını!  

  • Mucise Reis : )22 Temmuz 2022 10:19

    Süper ileri görüşlü yorumlar :D Bilgi, akıyor yorumlarda :D