E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGaz fiyatlarında artış sürüyor---

Gaz fiyatlarında artış sürüyor

Gaz fiyatlarında artış sürüyor
20 Eylül 2021 - 15:27 borsagundem.com

Avrupa'da gaz, stok endişeleriyle 7,00 EUR'dan fazla arttı

Rusya'da Gazprom'un Ukrayna üzerinden ekstra transit kapasitesi rezerve edememesi, kış arzı endişelerini yoğunlaştırdı.  Avrupa gaz fiyatları bu nedenle bugün yaklaşık 8,00 EUR artış kaydetti.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub'ı Ekim vadeli gaz kontratı bugün en son Ice Endex'te 7,89 EUR yükselişle 72,99 EUR/MWh'ten işlem görürken, TTF gün öncesi kontratı 3,85 EUR artışla 69,30 EUR/MWh'ten alıcı buldu. 

İngiltere NBP hub'ı Ekim kontratı Ice Futures'ta bugün en son 21,29p artışla 184,09p/th seviyesinden satış gerçekleştirdi. NBP spot gaz kontratı ise 10,00 p yükselişle 175,00 p/th seviyesinden işlem gördü. 

Gazprom, Ekim ayı için Ukrayna üzerinden Avrupa'ya ek gaz taşıma kapasitesi rezerve edemedi. 

IHS Markit Gaz Uzmanı Laurent Ruseckas , "Kapasite ihalesinin sonuçları, Gazprom'un müşterilerine tedarik etmeye ve sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmeye odaklandığının ve kendisini bu yükümlülüklerin ötesinde Avrupa gaz piyasasının istikrara kavuşturulmasında özel bir role sahip olmadığının bir başka göstergesidir" ifadelerini kullanıyor. 

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, Batı Avrupa'daki depolama tesisleri en son %72 civarında kaydedildi.

Bu rakam bir önceki yılın aynı döneminde %94 seviyesinde idi.

Emtia piyasası geçen haftayı yön arayarak geçirdi

Petrole ‘soğuk’ darbe!

Brookfield, AusNet'i satın almak için teklif verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)