E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray'a Avrupa yolu kapandı---

Galatasaray'a Avrupa yolu kapandı

Galatasaray'a Avrupa yolu kapandı
08 Mayıs 2015 - 02:00 borsagundem.com

THY Euroleague, yeni sezonla ilgili kararlarını açıkladı. Türkiye'ye verilen ve Galatasaray LH'nin sahip olduğu B Lisans hakkı ülkemizden alındı

Euroleague’de Türkiye olarak bir tanesine bizim de sahip olduğumuz 4 B Lisansı ülkelerin elinden alındı. B Lisansı, takımlara 1 senelik katılma hakkını veren bir lisans. Ligde A lisansına sahip olan Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker haricinde Euroleague’e katılan takımlarımız bu lisans sayesinde katılıyorlardı. Üç sezon önce şampiyon olan Beşiktaş Integral Forex,iki sezon önce şampiyon olan Galatasaray Liv Hospital ve geçen sezon finale çıkmayı başaran Galatasaray Liv Hospital bu lisans ile Euroleague’e katılmıştı. Geri kalan 8 B lisansı ise Adriyatik Ligi’be(2), Fransa’ya, Almanya’ya, İtalya’ya, Polonya’ya, Rusya’ya ve İspanya’ya verilecek.
 
Bu 4 B lisansı yerine ise 4 adet wild card dağıtılacak. Bu konuda Türkiye’ye de bir adet wild card verilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu takımın da Darüşşafaka Doğuş olacağı çok sık dile getiriliyor. Bu durumda ligde Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker haricinde bir takım şampiyon olsa veya finale çıksa bile otomatik olarak Euroleague’e katılma hakkını kazanamayacak. Turnuvaya gidecek olan üçüncü takım ise wild card ile katılacak.

CEO'DAN DA SERT SÖZLER

Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu, Eurohoops’a yaptığı açıklamada sarı kırmızılı takım hakkında son derece olumsuz ifadeler kullandı. Galatasaray'ın yaşadığı maddi zorluklara dikkat çeken Bertomeu, şunları söyledi:

"BİR DAHA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

"Bu yıl Galatasaray’ın başına gelenler bizi gerçekten çok uğraştırdı. Kulübün yaşadığı finansal sıkıntılar Top 16’da sahadaki duruma da yansıdı. Böyle bir şeyin tekrar olmasına izin vermeyeceğiz. Eğer bir kulübün yeterli kaynakları yoksa Euroleague’de oynayamaz. Tıpkı geçtiğimiz yılın Adriyatik ligi şampiyonu Cibona’nın başına gelenler gibi."

Galatasaray Liv Hospital, sezon içerisinde Pietro Aradori, Nathan Jawai, Ian Vougioukas, Aleks Maric ve dünyaca ünlü Carlos Arroyo gibi oyuncularını paralarını ödeyemediği için kaybetmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)