E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGabar'daki günlük petrol üretim kapasitesi açıklandı---

Gabar'daki günlük petrol üretim kapasitesi açıklandı

Gabar'daki günlük petrol üretim kapasitesi açıklandı
11 Aralık 2023 - 15:18 borsagundem.com

TPAO, Gabar Dağı'ndaki petrol sahasında günlük üretim kapasitesinin 30 bin varile ulaştığını duyurdu.


Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), X sosyal medya hesabından Şırnak'taki petrol üretimine ilişkin açıklama yaptı.

Paylaşımda, "Gabar'da rekor üretim! Günlük 30.000 varil petrol. Şırnak Gabar Dağı bölgesinde, Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açtığımız toplamda 23 kuyuda günlük 30 bin varil petrol üretime ulaştık. 2023 sonu hedefimiz günlük 35 bin varil petrol. 2024 sonu hedefimiz günlük 100 bin varil petrol. Bu başarı, ülkemizin enerji bağımsızlığına doğru attığımız sağlam adımların bir yansımasıdır. Gururla paylaşıyoruz!" denildi. 

Bakan Şimşek'ten Gabar petrolüne ilişkin açıklama

 





Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkiye sevdalısı 12 Aralık 2023 01:59

    Hani bu kadar günlük üretim yapiliyorda Petrol istasyonlarinda beş TL zam doksan kuruş indirim Millete bunu bir açıklama yapacak yetkili yok Yoksa hayali Petrol mu üretimi yapiliyorda

  • ST11 Aralık 2023 23:54

    Seçim yaklaştıkça artar o

  • ALİ KODUŞ11 Aralık 2023 19:28

    Bunlardan binlerce kuyu açık petrol çıkartmalıyız ki ihtiyaçımızı karşılayabilelim.Hükümetimizden ALLAH razı olsun.Bir tane muhalefe lideri merak edip te böyle güzel projeleri ziyaret etmediler.Ankara dan dışarıya çıkmıyorlar.otursunlar bakalım.

  • Mucise Reis : (11 Aralık 2023 17:56

    Terör örgütünün el yapımı bombalaması sırasında Şehit düşen Türk kadınımız, Esma.... Karne dağıtımı sonrası 5 kişilik otomobilde terör grubunun kiralık bir araç ile uzakdan taradığı sırada  mermiler hedef edilen  Türk kadını Esma nurlar içinde yatsın. Her zaman olduğu gibi ülkesi ve milleti için çalışan, meslekleri ile ülkesine faydalı olak adına görevlerini şerefli, onurlu biöçimde sürdüren kadınlarımız asla unutulmayacak. Türk kadını  olmadan Türkmilletinin hep bir atrafı yarım kalır. Kadınlarımızın hak ettiği değere ulaşması ile ülkemiz gerekli mevkilerede gelecektir. Anmadan gitmeyelim, unutmayalım.

  • Mucise Reis : )11 Aralık 2023 17:51

    Eskiden petrol çıkmıyordu. ama 1 dolar üzerinde = bir litre benzin alıyoduk... petrol çıkıyor ama zenginlikten kim faydalanıyor ?...  ben neden zenginlikten hiç faydalanamıyorum ? nedne yakıt fiyatları düşmüyor ? çıkmasa benzın 50 tl mı olacak ? çıktığı için mı 35 tl ? denklemlerde sorun ve sıkıntılar var....

  • Birazcık farklı bakan12 Aralık 2023 00:19

    Bu üretim daha devede kulak ta ondan vede küresel piyasalarda senin ülkeni çok sevdikleri için( Yahudiler) paranı çok kıymetli yaptılar.

  • Hüseyin 11 Aralık 2023 20:38

    Kafanı kaldırırsan, biraz dünyaya bakarsan, önyargılı değilsen sorularına cevap bulur, isyanlardan vazgeçersin..

  • Bik11 Aralık 2023 16:50

    Türkiye'nin günlük petrol tüketimi 1 milyon varil, Dünya  günlük petrol  tüketimi 100 milyon varil.