E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıG7 liderleri Rus petrolünün fiyat sınırını görüşecek---

G7 liderleri Rus petrolünün fiyat sınırını görüşecek

G7 liderleri Rus petrolünün fiyat sınırını görüşecek
01 Eylül 2022 - 08:07 borsagundem.com

ABD yönetiminin Rusya'nın petrol fiyatına önerdiği sınır yarın görüşülecek.

Beyaz Saray, G7 maliye bakanlarının yarın yapacakları toplantıda ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Rus petrolü için önerdiği fiyat sınırını ele alacaklarını bildirdi.

Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre, "Putin'in gelirine sert bir şekilde vurmanın en etkili yolunun bu olduğuna inanıyoruz ve bunu yapmak sadece Putin'in petrol gelirinde değil, aynı zamanda küresel enerji fiyatlarında da bir düşüşe yol açacaktır." dedi.

Uluslararası Enerji Ajansı geçen ay yaptığı açıklamada, Rusya'nın petrol ihracatının geçen Ağustos'tan bu yana en düşük seviyelerine ulaşmasına rağmen, Haziran ayındaki ihracat gelirinin yüksek fiyatlar nedeniyle aylık 700 milyon dolar artarak geçen yılın ortalamasının % 40 üzerinde olduğunu bildirdi.

Batılı liderler, rafinerilerin ve tüccarların Rus ham petrolü için ne kadar ödeyebileceğini sınırlamak için bir petrol fiyatı tavanı yoluyla ele almayı önerdi. Moskova, buna uymayacağını ve fiyat tavanına uymayan devletlere petrol sevk ederek engelleyebileceğini ifade etti.

Yellen: Rus petrolüne tavan fiyat getirilmesi konusunda iyimserim

 

Petrolde arz fazlası beklentisi günlük 900 bin varile yükseldi

 

ABD petrol için iki ülkeye sarıldı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)