E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFutbolda VAR uygulaması kaldırılıyor---

Futbolda VAR uygulaması kaldırılıyor

Futbolda VAR uygulaması kaldırılıyor
08 Mayıs 2020 - 16:07 borsagundem.com

IFAB, Ulusal liglerde VAR kullanılmasının durdurulmasına izin verildiğini ve son kararın federasyonlara bırakıldığını duyurdu

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), FIFA'nın 31 Aralık'a kadar oynanacak maçlarda takımların 5 oyuncu değişikliği yapması önerisine onay verdi.

Korona virüs salgını nedeniyle futbolda bu sezon bazı ligler iptal veya tescil edilirken, birçok lig ise askıya alındı.

31 Aralık'a kadar oynanacak olan 2019-2020 sezonunun kalan maçları ve 2020-2021 sezonunun ilk hafta maçlarında takımlara 5'er oyuncu değişikliği hakkı tanınacak. FIFA'nın önerisiyle gündeme gelen ve IFAB'ın onayıyla 1 Haziran'da yürürlüğe girecek olan bu karar için belli şartlar da açıklandı. Bu kararın takımların uzun süredir idman yapmaması, korona virüs nedeniyle oyuncularının eksik olması ihtimali veya yaz aylarında havaların sıcak olması nedeniyle alındığı belirtilirken, takımların maç içerisinde en fazla 3 duraklama anında ve devre arasında değişiklik haklarını kullanabileceği de dile getirildi.

Uzatma bölümünde ekstradan bir oyuncu değişikliği hakkı

Uzatma aşamalı maçlarda kalan değişiklik haklarının uzatma bölümüne taşınacağı ifade edilirken, uzatma bölümünde takımlara ekstradan bir oyuncu değişikliği hakkı daha tanınacağı kaydedildi. Uzatma bölümünde yapılacak değişiklikler ise uzatma bölümü başlamadan önce veya uzatma bölümünün devre arasında yapılabilecek.

Öte yandan IFAB, sezonun kalan bölümünde Video Yardım Hakem (VAR) Sistemi'nin kullanımıyla ilgili kararı ise federasyonlara bıraktığını bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet GÖKŞEN10 Mayıs 2020 20:53

    Her şey sunilesti Artistmisiniz futbolcumu ah diyen kendisini yere atıyor bunu yiyen hakem dııırttttt düdüğü çalıyor ofsaytı bir çizgi çiziyor milimetrik sen bu 1 mm ofsayt belirleyip bir takımın kaderiyle oynuyorsun ya alt lige yada şampiyon yapıp ikincinin kaderiyle oynuyorsun War mış oyunu soğutuyor çaylar kahveler eksik şimdi 5 oyuncu değistir yok bide okey Kong pişti masası kuralım fin saunası da olsun ya kösele kramponlar çivileri ayağımı parçacalardı sesimiz çıkmazdı futbola yıllarını veren birisi olarak stat burnumun dibinde olmasına rağmen gitmiyor seyretmiyorum bile bu benim futbolun değil diye siz çalıp siz oynayın War olsa nolur War olmasa hepinize iyi şhowlar

  • Ytd09 Mayıs 2020 00:31

    Yan hakemler yanlis ofsayt kararlari ile anadolu takimlarini dogruyorlardi...var ile ofsayt hatasi sifira indi... 3 buyukler beles puanlar alamayinca makas daraldi...

  • cengiz08 Mayıs 2020 20:39

    Burak yılmaz bunu beğendi...

  • DarkNight08 Mayıs 2020 19:22

    Futbol kalitesi sifir olan bir Lig tamamen futbol yerine birbirine laf dalasiyla Prim yapamaya calisilan gereksiz Yöneticiler , Teknik Adamlar.. Futbolcular desen kalite sifir pili biten Adamlari toplamislar ...Dekoder alacak seyredecek insan bulursaniz degisiklikleride kendi aranizda yaparsiniz.

  • Mete 08 Mayıs 2020 19:02

    Var yoksa fener gibi takımlar şampiyonluğa oynar. Var adalet demektir. (Fenerin durumu kötü olduğu için örnek verdim yoksa fenerliyim ben de ama adalet daha önemli aksi halde satılmış futbol hiç zevk vermiyor)

  • Fatih 08 Mayıs 2020 18:43

    O zaman Türkiye Süperliginde iyi şikeler döner