E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFundstrat: Hisse senetleri bu hafta 'kıyamet döngüsü'nden çıkabilir---

Fundstrat: Hisse senetleri bu hafta 'kıyamet döngüsü'nden çıkabilir

Fundstrat: Hisse senetleri bu hafta 'kıyamet döngüsü'nden çıkabilir
31 Ekim 2023 - 11:00 borsagundem.com

Fundstrat’tan Tom Lee, borsaların, piyasaları harekete geçirme potansiyeli taşıyan gelişmeler sayesinde bu hafta düşüş eğiliminden kurtulabileceğini söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında düşüş eğilimi devam ediyor. Yine de bazı uzmanların hisse senedi piyasalarında yıl sonu rallisi beklentisi devam ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Fundstrat, tahvil piyasası ve ekonomideki katalizör telaşının ortasında hisse senetlerinin bu hafta 'kıyamet döngüsü’nden çıkabileceğini söylüyor.

Döngü bu hafta kırılabilir

MarketsInsider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Fundstrat'ın araştırma başkanı Tom Lee'ye göre borsa, piyasaları harekete geçirme potansiyeli taşıyan bir dizi gelişme sayesinde bu hafta, yaz aylarından bu yana devam eden düşüş eğiliminden kurtulabilir.

Wall Street'teki yükseliş eğilimli tahmincilerinin başında gelen Lee, yatırımcıların önemli politika güncellemelerini beklemesiyle birlikte, hisse senetlerinin aylardır süren çalkantıların ardından nihayet bu hafta yükselmeye başlayabileceğini söylüyor.

Lee, paylaştığı notta, “Bu hafta, hisse senetlerine yönelik negatif konumlandırmanın yanı sıra bu felaket döngüsünü nihayet kırmaya yetecek kadar veri geldiğini düşünüyorum” diyor.

Veriler ve Fed’in duraklaması

Piyasalar bu hafta istihdam verileri, üretim verileri ve hizmet verileri gibi temel ekonomik veri noktalarını bekliyor. Bu veri noktaları muhtemelen ekonomide bir miktar yumuşamaya işaret ediyor. Fed yetkilileri faiz artırım kampanyalarını sona erdirme taahhüdünde bulunmadan önce ekonominin soğuduğuna dair işaretler ararken, zayıf ekonomik verilerin yatırımcılar için iyi bir haber anlamına gelebileceği düşünülüyor.

Yatırımcılar CME FedWatch aracına göre, Fed'in Çarşamba günü faiz oranlarını değiştirmeme seçeceği yüzde 95 olarak fiyatlıyor. Lee, Fed'in bu haftaki muhtemel duraklamasının da hisse senetlerine destek sağlayacağını ifade ediyor.

En önemli katalizör

Ancak hisse senetleri için Fed'in güncellemesinden çok daha önemli olan bir katalizör var. Bu, ABD Hazinesi'nin Çarşamba günü yapılacak üç aylık geri ödeme duyurusu. Fed'in politika hamlesini açıklamasından kısa bir süre önce yapılacak olan güncelleme, Bakanlığın kısa ve uzun vadeli Hazine tahvili ihracına yönelik planlarına bir pencere açmış olacak. Reuters'e göre uzmanlar, Hazine'nin kısa vadeli tahvil arzını artırırken, bunun getiriler üzerindeki etkisine ilişkin endişeler nedeniyle uzun vadeli tahvil ihracını geri çekebileceğini söylüyor.

Hazine getirilerinde yüzde 5'e varan getiriler, bir süredir borsada paniğe neden oluyor ve tüketiciler ve şirketler için borçlanma maliyetlerinde yeni bir artışa yol açıyor. Lee, “Bu, tahviller için bir 'arz' olayı ve bildiğimiz gibi faiz oranları artıyor. Dolayısıyla Hazine'nin yaklaşan tahvil karışımını açıklaması piyasayı hareketlendirecek” diye ekliyor.

Diğer piyasa yorumcuları ise, faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalmaya hazır görünmesi ve ekonomide potansiyel bir resesyonun belirmesi nedeniyle yatırımcıları uyarıyor. Hisse senetlerini daha fazla düşüş riskiyle karşı karşıya olduğunu iddia eden Societe Generale'e göre, piyasalar şu anda ekonominin yavaşlamaya başladığına dair ciddi sinyaller veriyor ve bunun da orta ve uzun vadede hisse senedi piyasalarını kötü etkilemesi bekleniyor.

Morgan Stanley: Yıl sonu rallisi bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak

 

ABD hisselerinde yıl sonu rallisi ihtimali azalıyor

 

Morgan Stanley: Hisse senetleri dördüncü çeyrek rallisine hazır

 

Hisse senetleri sallantıda, yatırımcılar tedirgin

 

JPMorgan: Uzun vadeli yatırımcılar için en ideal seçenek hisse senetleri

 

Goldman Sachs: ABD büyüme rakamları hisse senetlerinde alım fırsatı sunuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)