E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransız bakandan skandal sözler: Cami kapatmakla övündü---

Fransız bakandan skandal sözler: Cami kapatmakla övündü

Fransız bakandan skandal sözler: Cami kapatmakla övündü
13 Aralık 2021 - 11:54 borsagundem.com

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 21 caminin kapatıldığını duyurdu. Cumhuriyetçiler ve aşırı sağcıları ayrılıkçı yasanın maddelerini oylamadıkları için eleştiren Darmanin, yasa ile Fransa tarihinde ilk defa bu sayıda cami kapatılması ile övündü.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, konuk olduğu Fransız LCI televizyonunda, son dönemde 99 camide aşırıcılık şüphesiyle denetim gerçekleştirdiklerini söyledi. Söz konusu camilerden 21'inin kapatıldığını, 6'sının kapatılma sürecinin devam ettiğini belirten Darmanin, bu adımların "ayrılıkçı" yasa temelinde atıldığını ifade etti.

DARMANİN KAPATILAN CAMİ SAYISIYLA ÖVÜNDÜ

Darmanin, cumhuriyetçiler ve aşırı sağcıları ayrılıkçı yasanın maddelerini oylamadıkları için eleştirerek, yasa sayesinde Fransa tarihinde ilk defa bu sayıda cami kapatılmasıyla övündü.

Fransa'da denetim yapılan 36 camiye Cumhuriyet yasalarıyla ters düşmedikleri için dokunmadıklarını belirten Darmanin, bunlardan bazılarının dışarıdan fon almayı durdurduğunu, bir caminin de aşırıcılıkla suçlanan imamın görevine son verdiğini aktardı. 

Darmanin, camilere yönelik denetimlerin devam edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaştığı ülkede, Müslümanlara seslenen Darmanin, ülkede aşırıcılıkla bağlantılı ibadethanelerin az olduğunu, Fransa'daki Müslümanların geneliyle dertleri olmadığını savundu.

Fransızlar'ın Bayraktar 'hayali': Ziyaret manşetlerde!

 

Fransız mahkemesinden iklim konusunda devletin aleyhine karar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa13 Aralık 2021 15:52

    Hani Fransa özgürlükler ülkesiydi!?İşinize geldiği gibi. Libya'ya olan borçları kapatmak,Sarkozi'nin aldığı rüşvetleri örtbas etmek için o ülkeye ne çabuk da saldırdınız.

  • turan13 Aralık 2021 13:51

    sen Türk Parasını rezil edersen tabiki İslamın son ordusunun itibarını sıfır yatın adam bunlara cesaret eder tabi