E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFransa'nın sanayi üretimi zayıf kaldı---

Fransa'nın sanayi üretimi zayıf kaldı

Fransa'nın sanayi üretimi zayıf kaldı
10 Nisan 2014 - 09:50 borsagundem.com

Fransa'da sanayi üretimi beklentileri karşılamadı

Avrupa'nın en büyük ekonomilerinden olan Fransa'nın sanayi üretimi beklentilerden daha olumsuz bir seyir izledi.
Fransa İstatistik Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Şubat ayında sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,1 artarken, yıllık yüzde 0,8 düşüş gösterdi. Piyasalarda beklenti sırasıyla yüzde 0,2 artış ve yüzde 0,3 düşüş şeklindeydi.
Aynı ayda imalat sanayi üretiminde ise aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 1,2 artış yaşandı. Analistlerin aylık beklentisi yüzde 0,3, yıllık beklentisi yüzde 1,0 artış olacağı yönündeydi.
Ülkede madencilik üretimi aylık yüzde 5,2 gerilerken, yıllık yüzde 2,1 arttı. Elektrik üretiminde ise aylık 0,3, yıllık yüzde 11,1 düşüş oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gaza gelen,hammal olabilir10 Nisan 2014 09:56

    fransa,almanya diğerleri bu yaz üretim,satış düşülerine uğrayacaklar,çin zaten geriledi,rusyada zaten ekonomi gaza dayalı yaz gelince gaz satışı da olmaz,zaten ambargo da var yani rusya daha kötü olacak,sonbaharda fed QE^bitti muhabbeti....hala borsadan medet bekleyenler gaza gelip de takılanları aylarca hammallık bekliyor olabilir.