E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa'dan Türk SİHA'larına övgü: Peynir ekmek gibi satılıyor---

Fransa'dan Türk SİHA'larına övgü: Peynir ekmek gibi satılıyor

Fransa'dan Türk SİHA'larına övgü: Peynir ekmek gibi satılıyor
26 Haziran 2021 - 00:27 borsagundem.com

Fransızlardan Türk SİHA'larına, "Üç savaşın seyrini değiştirdi, peynir ekmek gibi satılıyor" övgüsü

Fransa'da yayın yapan Le Monde gazetesi, Türkiye'nin SİHA ve İHA konusunda elde ettiği başarılara değindi. Türk SİHA'larının 2020 yılında üç savaşın seyrini değiştirdiği vurgulanırken, "Türk İHA'ları peynir ekmek gibi satılıyor ve eski Sovyet ülkelerinde başarı kazanıyor" denildi.
Türkiye'nin insansız hava araçları (İHA) ve savunma sanayindeki alanındaki başarısı dünya basınında konuşulmaya devam ediyor. Bu kapsamda Fransa'da yayın yapan Le Monde gazetesinde yer alan makalede Türkiye'nin SİHA ve İHA'larına övgü dizildi.

3 SAVAŞTA ÇATIŞMANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'da kullanılarak başarılı oldukları görülen Türk insansız hava araçlarının "Peynir ekmek gibi" satıldığı ifade edilen haberde, bu araçların eski Sovyet ülkelerinde talep gördüğü bildirildi.

Haberde, Baykar şirketi tarafından üretilen, "pahalı olmayan ve etkili" silahlı insansız hava araçlarının 2020'de kullanıldığı 3 çatışma bölgesinde tankları, zırhlı araçları, mühimmat depolarını ve hava savunma sistemlerini vurarak çatışmanın seyrini değiştirdiği vurgulandı.

Fransızlardan Türk SİHA'larına övgü: Üç savaşın seyrini değiştirdi, peynir ekmek gibi satılıyor

"TÜRKİYE ÖNCE GELEN SİHA ÜRETİCİLERİ ARASINDA"

Türkiye'nin 10 yıldan kısa sürede ABD, İsrail ve Çin gibi önde gelen SİHA üreticilerinin arasında yer aldığı kaydedilen haberde, en fazla talep gören Bayraktar TB2'nin düşman kuvvetlerinin konumuna dair bilgi toplayabildiğine, savaş uçaklarını hedefe yönlendirebildiğine ve taşıdığı 4 lazer güdümlü füze sayesinde kendi saldırılarını düzenleyebildiğine işaret edildi.

"SİHA'LAR SAHADA ŞAŞIRTICI SONUÇLAR ALDI"

Gazetenin haberinde, Türk SİHA'larının saldırılarının Suriye ve Libya'da pahalı ve ağır Rus Pantsir uçaksavar sistemleri ile Ermenistan'daki Rus İskender füzelerini felce uğratarak şaşırtıcı sonuçlar aldığının altı çizildi.

Polonya, Türk SİHA'larını NATO'nun doğu kanadında kullanacak

 

Almanya'dan Türk SİHA'larına övgü

 

Türkiye’den Suudi Arabistan’a 3 SİHA gönderildi iddiası

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMİZ KARTALGÖZ26 Haziran 2021 17:50

    kemal kılıçtaroğlu da bu sihalar yapılmadan önce siha yapacaklarmış uçakmı bu siha diye alay ediyor idi.eğer göreve gelir ise ATATÜRK ün zamanıda savaş uçağı üretip AB ülkelerine satıyor idik onu ne yaptılar ise bunu da böyle yapacaklarından korkarım.

  • Mehmet 26 Haziran 2021 16:45

    Ey chp bak öğren medeniyet böyle bir şey açıp saçmakla raki içmekle olmuyor

  • serok agopyan26 Haziran 2021 13:30

    Türk  iha sistemleri dostlarımıza zarar verdiğinden yasaklanmalıdır.

  • Bir yorum26 Haziran 2021 18:33

    Ne güzel!1  İhalar geliyor allı yeşilli!

  • Volkan26 Haziran 2021 11:32

    35 sene önce bir kişi limanda gelen gemilere rapor veriyormuş, bir kısım hesaplamalar ile; sıcaklık, hava basıncı, vizkozite, malın cinsi, geminin geometrisi vs. Bir program yazdırabilir miyim diye anlattı. Dedim bunu sen de yaparsın hatta o zaman lotus 123 veya ona benzer bir şey vardı. Çok hoşuna gitmedi. Entegre, özel ve sadece kendisinin kullanabileceği bir şey istemesi normal, sonuçta oradan ekmek kazanıyor, köfte formülünü tezgahın üzerine yazmak gibi bir şey olurdu yoksa. Burası borsa sitesi, savunma sanayi ya da istihbarat forum sitesi değil. Halka açık olmayan bir şirket üzerinde yoruma bu şekilde cevap ilginç geldi.  (6) 

  • Volkan26 Haziran 2021 02:01

    Fransa isterse benzerini yapar, demek orada da uçak sanayi lobisi, savaş pilotu lobisi var yaptırmıyor. Onlar aralarında çekişirken yapalım mı yapmayalım mı derken biz daha iyi versiyonlrı yapıp insansız savaş uçağı alanında gelişebiliriz. Bu iş batıyyorum oyun programı gibi evde otutularak yapılacak bir alan değil, illa savaş sırları ve tecrübelerini ve ihtiyaçları derinlemesine bilmeyi gerektiriyor, batıda ordu bizim gibi özel sektör ile veya silah üretimi ile iç içe değil, o yüzden de yapamıyor olabilirler. Herfin teki piyada tüfeği planını götürürtken yakalandı, demek o bile öenmli bir askeri tecrübe.

  • Bir yorum26 Haziran 2021 06:12

    Bilmediğin konularda ahkam kesmek ne ayak.  Bilmiyorsan sus ta adam sansınlar.