E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa'daki grevlerden enerji üretimine büyük darbe---

Fransa'daki grevlerden enerji üretimine büyük darbe

Fransa'daki grevlerden enerji üretimine büyük darbe
17 Nisan 2023 - 06:59 borsagundem.com

Fransız elektrik şirketi Electricite de France'in açıklamasına göre, ülke çapında devam eden emeklilik reformu protestoları ve grevler, şirkete bir milyar euro üretim kaybına mal oldu.


Reuters'ın raporuna göre, Fransız elektrik şirketi Electricite de France'in (EDF) grevlerin ve iş kaybının ardından yeni işe alım planlarını gözden geçirmeye başladı.

Sendika üyesi olduğu bildirilen iki kaynak, geçen hafta ayrı görüşmelerde EDF yöneticileri tarafından bilgilendirildiklerini ve EDF yönetiminin tüm departmanlardan hangi işe alımların gelecek yıla ertelenebileceğini sorduğunu bildirdi.

Kaynaklardan biri, yüzde 96'sının devlete ait olduğu ve tamamen kamulaştırılma sürecinde olan şirketin 2023'te çoğunluğu nükleer üretim ve satış olmak üzere 3 bin ila 3 bin 500 kişiyi işe almayı planladığını kaydetti.

EDF'deki işçiler, hükümetin emeklilik yaşını 62'den 64'e çıkarmaya yönelik planını protesto etmek için ülke çapındaki grevlerin bir parçası oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülke çapındaki protestolara ve sendikaların Fransa'yı durdurma noktasına getirme tehditlerine rağmen reformu sürdürme sözü verdi.

Fransa’da tartışmalı emeklilik reformu onaylandı

 

Fransa'da PKK adına 'haraç' toplayan 11 kişiye hapis cezası

 

Tartışmalı emeklilik reformun onayının ardından Fransa sokakları savaş alanına döndü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANS DÜNYASI17 Nisan 2023 11:00

    Girmiş olduğu hiç bir seçimi kazanamayan ve oldukca istekli olan Kemal Kılıçtaroğlu sizlere gönderelim ülkenizi bir ayda dümdüz edip düzeltsin.