E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFiyatlamalarda yeni bir başlık ihtiyacı var---

Fiyatlamalarda yeni bir başlık ihtiyacı var

Fiyatlamalarda yeni bir başlık ihtiyacı var
26 Ocak 2021 - 09:11 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar yakından inceleniyor

Bugün işe başlayacak olan 2 günlük FOMC toplantısı Amerikan alışveriş işlemleri global piyasalarda genel olarak yatay seyrederken, tahvil faizleri ise oğul 1-2 haftalık dönemdeki aralıklarının alt kısımlarına yakın oluşmakta. ABD'de ek mali teşvik paketinin yasalaşmasına yönelik zamanlama ötelenme tahvil faizlerindeki çekilmede ana unsur olarakirken, genel olarak fiyatlamaların yeni bir başlıkta ciddi anlamda belirmiş durumda. Sıkışmaların ortaya çıktığı hafta ABD'de açıklanacak olan önemli teknoloji şirketlerine ait bilolar kurtarıcı rolu üstlenebilir. Gelişmekte olan ülke adreslerinde aşılama süreci, altyapı ve ülke yaptıkları anlaşmalarında farklı unsurlar gelecek dönem fiyatlamaları gibi belli olmayan unsurlar olarak gündem oluşturacak. Bu kadar son dönem Brezilya, Latin Amerika ve liranın da öğrenmek EMEA bölgesi para birimi arasında ayrışma eğilimleri dikkat çekmekte. Türk lirası yıl başlangıcından bu yana Amerikan karısı karşısında% 0.37 değer kazancı sergilerken, ABD tahvil faizlerindeki yükselişe karşı dirençli kalmayı başaran EMFX para biriminden bazılarında. Söz konusu eğilimde ana unsurun para politikasındaki ortodoks değişim ve belirsizliğin azalmasına imkan tanıyan açıklamalar olduğunu düşünüyoruz.

Türk lirası Amerikan kar karşısında günü% 0.14 değer kazancı ile tamamlarken, BİST 100 endeksi kapanışı% -0.15 ile 1540 puan seviyesinden gerçekleşti. 10y vadeli tahvilde faizin son düzeyi -6bp ile% 13.23 olurken, ülke risk primi ise 331bp düzeyinden günü tamamladı.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları genele yayılır değer kayıpları şeklinde gerçekleşti. Pandeminin yarattığı olumsuz durum ve önlemlerin ekonomik etkilerine yönelik kaygılar değer kayıplarına gerekçe olarak gösterilebilir. Euro Stoxx 50% -1.37, FTSE 100% -0.84, DAX% -1.66 ve Rusya (RTS, USD) grubu varlıkları% -0.44 ile günü tamamladı.

Amerika kıtası işleminde Avrupa seansı ölçeğinde negatif bir yaklaşım takip edilmezken ABD'de Dow Jones endeksi kapanışlar artı gerçekleşti. Nasdaq% 0.69 yükselişle bir çıkarken, 3 ana endeksin işlem hacimleri ortalamada% 10 civarı artış gösterdi. Kıtada yer gelişmekte olan ülke varlıkları ise negatif seyirlerini sürdürdü. Bovespa% -0.80, Merval ise% -2.07 ile takip edildi.

Asya'da 26 Ocak kayıp değer kayıplarına işaret ediyor. TSİ 08.32 / NKY 225% -0.84, Hang Seng% -1.95, CSI 300% -1.68 ve KOSPI% -2.05 ile fiyatlanmakta. USDCNH paritesi offshoreda 6.4833 ile yuanda değer kazancını ifade etmekte.

Kar satışlarının devamı gelebilir

Tuğçelik ve Oylum sorusu

Günün önemli şirket haberleri 26/01/2021

Piyasada negatif açılış işaretleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)