E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFiyatlamalarda artan risk iştahı etkili---

Fiyatlamalarda artan risk iştahı etkili

Fiyatlamalarda artan risk iştahı etkili
24 Temmuz 2020 - 09:05 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalardaki veriler mercek altına alınıyor.

Bir süredir fiyatlamalarda etkili olan artan risk iştahı destekli eğilimden net bir şekilde geri dönüldüğünü destekleyecek henüz herhangi bir veri elimizde olmasa da 23 Temmuz işlemlerinin kısmen kar realizasyonu için de kullanıldığını belirtmek yanlış olmayacaktır.

Zayıf Amerikan doları teması henüz korunurken, düşük tahvil faizleri emtia grubuna yönelimi destekliyor. Ons altın rekor yenilemesine yakın seyrederken, altın/gümüş rasyosundaki gerileme gümüş cephesini bir adım öne çıkarıyor.

Gelişmekte olan ülke para birimlerinin Amerikan doları karşısında karışık bir performans ortaya koyduğu günde Türk lirası %0.10 değer kazancı sergiledi ve eğilim olarak Doğu Avrupa para birimleri ile birlikte hareket etti. BİST 100 endeksi kapanışı %0.8 yükselişle 119031 puan seviyesinden gerçekleşirken, 10 yıl vadeli tahvilde faizin son düzeyi -10bp ile %12.23 oldu. 5 yıl vadeli CDS 478bp seviyesini test ettiği günde kapanışı 488bp ile yaptı.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları net bir resim oluşumuna işaret etmedi. Euro Stoxx 50 %0.03, FTSE 100 %0.07, DAX -%0.01 ve Rusya (RTS, USD) grubu %0.52 ile takip edildi. Değerlenme eğilimini koruyan EUR işlemlerinin hisse senetlerine baskı oluşturmaya başladığı görüldü.

Amerika kıtası işlemlerinde satıcılı seyrin boyutunda genişleme söz konusuydu. Majör ABD endekslerinde %1'in üzerinde değer kayıpları olurken, Nasdaq işlemleri -%2.29 ile dikkat çekti. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları kendi içerisinde ayrışırken, Bovespa -%1.91, Merval ise -%0.46 ile takip edildi. Şili, Kolombiya ve Peru endeksleri ise günü artıda tamamladı.

Asya'da haftanın son işlem gününde satış baskısının boyutunda genişlemiş durumda. Japonya piyasaları tatil nedeniyle bugün de işlem görmezken, Hang Seng -%1.83, CSI 300 -%3 ve KOSPI ise -%0.72 düzeyinde performans sergilemekte. Offshore yuan 7.0260 seviyesinden değer kaybı ile fiyatlanırken, PBOC tarafından fixing kur ayarlaması ise 6.9938 değer kaybına işaret etmekte.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)