E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch'ten Türkiye'ye heterodoks politika uyarısı---

Fitch'ten Türkiye'ye heterodoks politika uyarısı

Fitch'ten Türkiye'ye heterodoks politika uyarısı
17 Ocak 2022 - 18:19 borsagundem.com

Fitch, Türkiye'nin yüksek enflasyon ve heterodoks politikalar nedeniyle makroekonomik ve finansal istikrar risklerinin yüksek olduğunu bildirdi

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings,Türkiye'de artan enflasyon ve izlenen heterodoks politikaların makroekonomik ve finansal riskleri artırdığını bildirdi.

Türkiye’nin kamu borcunun benzerlerine göre düşük olmasına rağmen borçlanma maliyetinin hızlı bir şekilde arttığına işaret eden Fitch , “Yüksek enflasyon ve kurdaki değer kaybına karşı uygulanan mali politikalar kamu maliyesini kurdaki dalgalanmalara karşı daha hassas hale getiriyor ve makroekonomik oynaklığı artırıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Artan enflasyon ve heterodoks politikaların makroekonomik ve finansal riskleri artırdığını belirten Fitch, enflasyon ve kurdaki değer kaybının etkisini sınırlamaya çalışan mali önlemlerin Türkiye’nin kuvvetli tarafı olan kamu maliyesi üzerinde baskı oluşturabileceğini kaydetti.

Alınan önlemlerin yurt içi güvendeki sert düşüşün nedenlerine çözüm üretmediğini vurgulayan Fitch, güvendeki düşüşün, negatif reel faiz oranlarının ve 2023 seçimleri öncesinde izlenebilecek ekonomi politikalarıyla ilgili belirsizliğin kurdaki değer kaybının arkasında yatan nedenler olduğunu bildirdi.

Erdoğan: Düşük faiz politikasıyla kuru da enflasyonu da aşağı çekeceğiz

Nebati: Düşük faiz politikamızı uygulamada kararlıyız

Borsada kritik haftaya pozitif başlangıç

FED’in faiz artışları borsaları nasıl etkileyecek?

Borsa İstanbul için rekorlar yılı oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekonomist17 Ocak 2022 23:13

    20 senedir bu ülkeyi kim yönetiyor?Halkın güvenini kaybetmiş, tefe yüzde 80, tüfe yüzde 36 olmuş. Daha da artacağı ekonomistler tarafından anlatılıyor. Türk milleti ekonomiyi çok iyi biliyor. Merkezin faizi 14. Devlet ise yüzde 24 ile borçlanıyor.

  • Açıkça18 Ocak 2022 07:12

    En kötü zamanı bile chp ve yıkım  ekibinden her zaman iyidir!  Yeminli  yıkım ekibi ile Türk milletinin işi olmaz.

  • azılı solcu17 Ocak 2022 19:41

    fitch,standart and poors,goldman sachs,dunya bankası,oecd,imf gibi  kuruluşlar hem dost hem de harbi kuruluşlardır.bu dost örgutler acı konuşuyosa dost acı söyler onun içindir diye duşunuyorum.iyiki böyle dost şirketler var.