E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch’ten Türk bankacılık sektörüne döviz uyarısı---

Fitch’ten Türk bankacılık sektörüne döviz uyarısı

Fitch’ten Türk bankacılık sektörüne döviz uyarısı
16 Kasım 2022 - 20:42 borsagundem.com

Fitch, Türk bankacılık sektörünün kısa vadeli yabancı para dış borçlarının yüksek seyretmeye devam ettiğini belirterek, makroekonomik dengesizlikler arttıkça Türk bankalarının refinansman risklerinin daha da arttığını belirtti

Fitch’in bugün yayımladığı raporda, sektörün 90 milyar dolarlık döviz likiditesinin, piyasalardaki kısa süreli bir kapanmayı ve döviz mevduatlarında yaşanacak ılımlı bir çıkışı karşılamak için yeterli olduğu; ancak nakit, yabancı bankalardaki ipoteksiz plasmanlar ve döviz swapı gibi yüksek kalitedeki döviz varlıklarının yılın ilk yarısı itibarıyla yalnızca 27 milyar dolar ile çok daha düşük seviyede kaldığına işaret edildi.

HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ17 Kasım 2022 10:56

    Bence bir şey olmaz.bankalar uyanıktır.mart ayından itibaren %600 kadar hisseleri yükselmiştir.hisselerinin % 300-400 satıp çoktan hiç artmayan dövizi kat ve kat yerlerine koymuşlardır.

  • AHMET ÖZBİLEN16 Kasım 2022 22:48

    şimdi de bankalardan üç beş kuruş kazanalım der iken yine içinde edecekler.onüç tavan olsun  yeter bana fazlası sizlerin olsun.

  • Kaçan Grup16 Kasım 2022 21:52

    fitch, oğlum bak git. pişmiş aşa su katma hırto.