E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch'ten kritik Türkiye açıklaması---

Fitch'ten kritik Türkiye açıklaması

Fitch'ten kritik Türkiye açıklaması
28 Ağustos 2013 - 15:41 borsagundem.com

Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü Paul Rawkins, Türkiye ekonomisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü Paul Rawkins, bazı gelişmekte olan ülkelere Fed'in parasal genişlemeden çıkışının yol açacağı sermaye hareketlerine karşı daha fazla risk altında olduğunu belirtti.
Rawkins "Kurdaki son yükseliş Türkiye'nin ne kadar kırılgan olduğunu gösterdi" derken, Türkiye ekonomisi fon akımında herhangi bir yavaşlamaya karşı kırılgan olduğuna dikkat çekti. Yapılan değerlendirmede fon akımındaki zayıflamanın büyümeye olumsuz etkileri olabileceği dile getirildi.
FITCH DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten bir ay önce yapılan değerlendirmede risklere dikkat çekilmişti.
Fitch, Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitmesini bir kararlılık göstergesi olarak niteledi ancak risklerin halen devam ettiğini kaydedilirken, Türkiye´ye sermaye akışındaki düşüşün kısa vadede ekonomi için risk yaratacağı belirtilmişti.
Bununla birlikte kredi notu için esas zayıflığın Türkiye'nin dış finansmanı olduğuna vurgu yapılmış, Türk Lirası'nı koruyabilecek rezervlere sahip olmadığı da ifade edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fitch28 Ağustos 2013 18:43

    - We are so sorry !

  • tolga28 Ağustos 2013 18:35

    Olaya soven yaklasmayalim arkadaslar. Son derece dogru bir tesbit. Butun bankalar kredi hatlarini kesti. Doviz alisla satis arasindaki makas %10'u buldu bazi bankalarda. Yani dolari 2.2'den satan var. Turk ekonomisinin kagittan kaplan oldugunu bir kez daha gorduk. Iyi gunde variz. Kotu gunde yokuz. Evet Marmarayimiz var, 3. koprumuz var, Izmit korfez koprusu baslayacak vs. ama hepsi borcla. Bu isleri borcla Zimbabwe de yapabilir. Ustelik butun KIT'ler satildi. 2B satildi. Devletin elinde hicbirsey de kalmadi. Ustelik 11 yilda 550 milyar$ ilave borclandik. Suriye'den bir fuze gelse dolar 4 tl, faiz %30, BIST 22000. Iste boyle bir devlet yarattik. Yaratanlar utansin.

  • Artık28 Ağustos 2013 16:16

    Artık alım zamanı sene sonuna kadar THY kalkıyor..... Sonrası belli olmaz ama artık yukarıyaaaaaa gidiyoruzzzzz çöküş bitti şimdilik...... Alın millet kapışın

  • bıdık28 Ağustos 2013 15:58

    fitch sen güvenilirliğini daha önce yitirdiğin için doğru da olsa ben sana itibar etmem