E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch'e göre parasal genişlemenin etkinliği azaldı---

Fitch'e göre parasal genişlemenin etkinliği azaldı

Fitch'e göre parasal genişlemenin etkinliği azaldı
07 Eylül 2016 - 08:01 borsagundem.com

Fitch'e göre BOJ ve ECB parasal genişlemeyi artırarak boşa zaman harcıyorlar

Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe günü, Japonya Merkez Bankası'nın 20 Eylül'de yapacağı toplantılardan parasal genişlemenin artırılması yönünde beklentilerin arttığı bir ortamda, Fitch baş ekonomisti Brian Coulton merkez bankalarının yeni tedbirler ile zamanlarını boşa harcıyor olabileceklerini savundu.

Coulton yaptığı açıklamada, merkez bankalarının daha fazla varlık alarak bilarçolarını daha da büyütmelerinin marjınal faydası ile istenmeyen negatif sonuçlar arasındaki farkın daralmakta olduğuna
işaret etti.

Coulton, "Parasal genişlemenin bankaların karlılıkları için bazı aşağı yönlü etkileri var. Parasal genişleme kredileri, sizin beklediğiniz kadar canlandırmaya bilir" diye konuştu. Buna ek olarak parasal genişlemeni piyasaları bozduğunu savunan Coulton, BOJ'un hali nazırda Japon devlet tahvili piyasasının yüzde
35'ine sahip olduğunu ve bunun fiyat tespit sürecini etkisin kıldığını vurguladı.

Coulton, parasal genişlemenin etkinliğinin azaldığını düşünen tek isim değil. Citigroup stratejisti Hans Lorenzen'de yaptığı açıklamada, "Sayın merkez bankacılar, lütfen daha fazla tahvil alımını durdurun.
Parasal genişmlemenin tek başına yatırım iştahını artırması muhtemel değil. Varlık alımından sağlanan fayda oluşan hasarı karşılamıyor" dedi. 

Uzmanlar kaliteli devlet tahvillerinin tükeneceğinden endişeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsalarda da dünyada dikkatli olmalı aslında07 Eylül 2016 14:20

    yani para ile saadet olamıyor ve batı banka ve şirketlerine ne kadar para pompalanırsa pompalansın işe yaramıyor mu demek isteniyor acaba.