E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFitch’den sonra S&P tarafında da not artırımı görebilir miyiz?---

Fitch’den sonra S&P tarafında da not artırımı görebilir miyiz?

Fitch’den sonra S&P tarafında da not artırımı görebilir miyiz?
15 Mart 2024 - 08:46 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, piyasalar mercek altına alınıyor

Fitch’in kararından sonra 3 kredi kuruluşu da görünümde pozitife dönmüş durumda. Ama notlara baktığımızda yatırım yapılabilir seviye için Fitch’in 4, S&P’nin 5 ve Moody’s ise 6 kademe arttırım yapması gerekiyor.

S&P kararı 3 Mayıs’da ve S&P Türkiye’de son dönemdeki politika düzenlemeleri nedeniyle takvim dışı değerlendirmeye giderek Türkiye’nin kredi notunu “B” olarak teyit ederken not görünümünü durağandan pozitife revize etmişti. Zamanlama olarak da seçim sonrasında olması, görünümü pozitife çeviren etkenlerin de devam etmesiyle birlikte not artırımı beklemekteyiz.

KKM dönüşlerinin piyasada bir miktar likidite yaratma ihtimalinden söz ediliyor. Özellikle kur tarafındaki belirsizlik borsada kâr satışlarını gündeme getirebilir mi? Ve kur tarafındaki belirsizlik altın fiyatlarının yükseliş hareketiyle birlikte, yatırımcının ilgisini bu iki enstrümana çekebilir mi?

Çekiyor zaten. Son iki üç haftadır seçim sonrasına yönelik dedikodular yatırımcıların bunlara inanma ihtimali ile birlikte piyasa da oluşan likitide fazlalığı yatırımcıların borsadan uzaklaşıp döviz,  altın ve bunlara ait fonlara yönelmesine neden oldu. Seçime kadar da bu süreç devam eder görüntüsü hakim.

Şayet Endekste 300 dolara doğru yeni zirveler gündeme gelirse, bu yeni kâr satışlarını tetikler mi?

300- 310 dolar aralığı standard satış bölgemiz olmuş durumda. Geçen sene eylül / ekim ve bu seviyelerden gelen satışlar 257 – 257 bandına geri çekilmiştik. Bu sene Şubat ayında bu bölgelerden satışlarla 275 seviyesini dip yapmaya çalışıyoruz. Destek seviyemiz 20 dolar artmış durumdaki bu da bize seçim sonrası 300 Dolar seviyesine geldiğimizde bu sefer buranın beklentilerle birlikte yukarı kırıldığı süreci beraberinde getirir düşüncesindeyim.

Öte yandan, ABD’den gelen veriler faiz indirimini destekliyor ve piyasa verileri iyi tarafından görmeye devam ediyor. İçeride ve dışarıdaki bu gelişmeler çerçevesinde, yılın ikinci çeyreğinde hangi sektörleri ve hangi hisseleri öne çıkarmayı tercih ediyorsunuz?

Şu anda piyasalar hem FED hem de ECB tarafında faiz indirim döngüsünün Haziran ayında başlamasını fiyatlıyor. Dolayısıyla gevşeme ve nakit akışları yılın 3’ncü çeyreğiyle birlikte başlayacaktır. ABD tarafında Çekirdek enflasyonda yıldan yıla oranlar düşmeye devam ediyor, bu da işlerin iyiye gittiği anlamına geliyor ki bu da FED için iyi bir haber. Piyasaların bu nedenle adım adım ilerliyor gibi görünüyor. Yurtiçine döndüğümüzde ise enflasyonun zirve yapmasını beklediğimiz dönem yılın ikinci çeyreği ve seçimden sonra nasıl bir aksiyon alınacağına da göreceğimizden tedirginliğin de yüksek olduğu bir dönem. Bu dönemde reazliasyonlarını yaptığını düşündüğümüz havacılık, Çimento, perakende gıda, Telekom ve petro kimya sektörlerinin ön plana çıkmasını beklemekteyiz. Diğer yandan otomotiv sektöründeki pozisyonlarımızı ise korumaktayız. Havacılıkta; THYAO  ve PGSUS, Çimento’da: AKCNS, Perakende Gıda’da ; SOKM  ve MGROS , Telekom’da ; TCELL , Petro Kimya’da ; TUPRS   ve PETKM , Otomotivde ise; FROTO ile TOASO.

Endeksten hızlı yükselenler (15/03/2024)

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 15/03/2024

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tahsin16 Mart 2024 03:09

    🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦾🤮🤮🤮🤮🤮

  • azmi15 Mart 2024 20:42

    Dışarıdan döviz arayacağınıza , kuru tutmak için döviz yakacağınıza ,piyasanın istediği kur fiyatını verip yerlinin dövizini bozup adam gibi bir faiz oranıyla mevduat yapmasını sağlayın. Bugüne kadar beceremediniz ,emekliyi perişan ettiniz , bu zamanda et ,ekmek kuyruğu nedir ya...

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL15 Mart 2024 09:56

    Neden görmeyesiniz faizi görünce ağızlarının salyaları akmaktadır.isterler ki faizler % 100 olsun.