E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch Solutions: Türkiye'nin bir swap hattı sağlaması oynaklığı azaltır---

Fitch Solutions: Türkiye'nin bir swap hattı sağlaması oynaklığı azaltır

Fitch Solutions: Türkiye'nin bir swap hattı sağlaması oynaklığı azaltır
06 Mayıs 2020 - 11:52 borsagundem.com

Fitch Solutions Kıdemli Ülke Riski Analisti Michael Langham, Türkiye'nin dışarıdan swap hatlarının biraz desteği ile sorunların üstesinden geleceğini öngördüklerini belirtti.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci06 Mayıs 2020 13:12

    az kaldı Trump kucağına oturmalarına. iyice kıvama geldiler

  • Mehmet arıkan 06 Mayıs 2020 13:08

    Ekonomi bakanımız dediği gibi Mart iyiydi nisan ve Mayıs ayları çok daha iyi geçti.kimse endişe duymasın dolar ı olan yanar olmayan ağlar😃

  • yunus06 Mayıs 2020 12:21

    Sayın  bakan  hani elinde  dolar  tutanlar eyvahh  eyvahhh  elleri  yanacaktı. CDS ler  yükseldi. 

  • ekonomist/stratejist 06 Mayıs 2020 12:08

    FED asla kabuk etmiyor o kadar tavizler vermemize rağmen. TL değeri iyice düşerken ve TL varlıkları da yerlerde sürünürken swap kanalıyla vereceği güçlü Doların dönüşü sıkıntıya girecek. Bir de adamlar olayı siyasi değil mali açıdan yaklaşıyorlar doğru pencereden yaklaşıyorlar. TVF elindeki bütün şirketleri ve TCMB elindeki altın rezervini verirsek FED bir nebze ikna edilebilir ama bu da T.C'nin anahtarını ABD'ye vermekle eşdeğerdir. Çok zor bir denklem. FED aslında bize işaret ettiği yer doğrudan IMF onunla halledin sorununuzu diyor. ABD maske şirinliğimizi ve S 400 tavizini bile kabul etmiyor. Ne şekilde çözülecekse çözülsün ama bir an önce çözülsün yoksa kur baskısının artarak devam etmesi 2001 Krizi gibi finansal krizi de tetikler zaten TCMB rezervi kritik eşikte şu an 50 Milyar Doların altı faciadır. Bir an önce dış finansman meselesini çözün artık !