E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch: ECB uzun süreli deflasyon riskini azalttı---

Fitch: ECB uzun süreli deflasyon riskini azalttı

Fitch: ECB uzun süreli deflasyon riskini azalttı
23 Ocak 2015 - 14:25 borsagundem.com

Fitch, "ECB'nin parasal genişleme planı deflasyon riskini azaltıyor, tam etkisi belirsiz"

Fitch Ratings, Avrupa Merkez Bankası'nın büyük ve potansiyel olarak açık uçlu bir tahvil alım programı açıklayarak Euro Bölgesi'nde uzun süreli deflasyon riskini azalttığını bildirdi. Açıklanan programın euroyu zayıflatırken, güveni artıracağını belirten Fitch, ancak uygulanacak programın enflasyonu ve büyümeyi artırmada etkinliğinin oldukça belirsiz olmaya devam ettiğini vurguladı.
   
Fitch yaptığı açıklamada, "Perşembe günü açıklanan pgrogram, enflasyon beklentilerinin desteklenmesine yardım edecek ve bizim temel senaryomuzu destekleyecek, Euro Bölgesi uzun süreli bir deflasyondan kaçınacak. Politika, varlık fiyatlarını artırarar ve zayıf bir euroya yol açarak etki gösterecek. Ancak programın finansal şartların hafifletilmesi ve reel ekonomiye geçişkenliği belirsiz. EuroBölgesi bankaları bugüne kadar ECB'den önemli likidite aldılar, ancak kredi talebi yüksek işsizlik ve ekonomik belirsizlik nedeniyle cansız"ifadelerine kullandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)