E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFinlandiya Başbakanı’ndan Türkiye açıklaması---

Finlandiya Başbakanı’ndan Türkiye açıklaması

Finlandiya Başbakanı’ndan Türkiye açıklaması
19 Mayıs 2022 - 15:50 borsagundem.com

Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine itirazlarıyla ilgili tartışmalar sürerken, İtalya’yı ziyaret eden Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’den konuyla ilgili açıklama geldi.

İtalya'nın başkenti Roma'yı ziyaret eden ve İtalyan mevkidaşı Mario Draghi'yle görüşen Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, İtalya basınına yaptığı açıklamada Türkiye'yle yaşanan NATO anlaşmazlığına değindi.

Finlandiya ve İsveç NATO'ya üyelik için resmi başvuruda bulunurken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iki ülkeyi veto edecekleri yönündeki açıklaması askeri ittifak içinde büyük tartışma yarattı.

Marin, açıklamasında bu konunun diyalog yoluyla çözüleceğine inandığını belirterek “Bence bu aşamada sakin kalmak, Türkiye'yle ve diğer üye ülkelerle görüşmeler yapmak, var olabilecek soruları yanıtlamak ve yanlış anlaşılmaları düzeltmek önemli” dedi.

Corriere della Sera gazetesine konuşan Marin ayrıca, NATO'nun Finlandiya topraklarına nükleer silah yerleştirme ve kalıcı üs kurma planı olmadığını da söyledi.

“İTALYA ARABULUCU OLMAK İSTİYOR”

BBC Türkçe'nin haberine göre İtalya basınında, Roma yönetiminin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda Türkiye’yi ikna edebilmek için arabuluculuk yapma niyetinden de söz edildi. La Stampa gazetesindeki bir analizde, “Marin, Ankara’nın vetosunu önlemek için ABD ile birlikte arabuluculuk yapan İtalya’nın yardımına güveniyor” dendi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, bugün Washington'da ABD Başkanı Joe Biden'la görüşecek.

Finlandiya ve İsveç resmi olarak NATO’ya üyelik başvurusunu yaptı

 

NATO krizinde yeni perde: İsveç geri adım attı

 

NATO ve ABD'den Türkiye açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz20 Mayıs 2022 09:51

    Gel zengin gel elimde Millet bahçesi manzaralı arazi var gel. Batan geminin malları bunlar gel. Ali Haydar sende gel.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU19 Mayıs 2022 22:25

    her konuda yargara koparan chp ve iyi parti acaba bu konuda konuşmak için büyük ağabeyleri abd den talimatmı bekliyorlar.

  • xyz20 Mayıs 2022 09:48

    ALI HAYDAR HERKESINKULU başına CHP ve IYI Parti kadar taş düşsün sen ne arlanmaz adamsın. 20 yıldır her yapılanın altında kimin imzası var. Milli olan her fabrikayı kim sattı. Konuşturma beni. Edep ya hu.

  • Halktan birisi19 Mayıs 2022 17:30

    Ülkenin temel sorunu, sağcısı solcusu dincisi dinsizi akp lisi chp lisi, hepsi aynı halkı düşünen yok, halkın bu kadar karamsar ümitsiz olmasının nedenide zaten budur,

  • Türkoğlutúrk19 Mayıs 2022 17:24

    Para para para,sen anladın onu.