E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFinlandiya Başbakanı'ndan NATO serzenişi---

Finlandiya Başbakanı'ndan NATO serzenişi

Finlandiya Başbakanı'ndan NATO serzenişi
29 Ekim 2022 - 16:28 borsagundem.com

Türkiye ve Macaristan'ın, NATO üyeliği için ne zaman onay vereceğinin belirsiz olduğunu belirden Marin, "Elbette bu konuda işlerin hızla ilerleyeceğini umuyoruz" dedi

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Yle TV1 televizyonunda katıldığı programda ülkesinin NATO'ya katılım sürecine dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ve Macaristan'ın ülkesinin NATO üyeliğini ne zaman onaylayacağını tahmin etmenin imkansız olduğunu söyleyen Marin, "Elbette bu konuda işlerin hızla ilerleyeceğini umuyoruz." dedi.

Marin, ülke toprakları içinde NATO üslerinin ve nükleer silahların konuşlandırılma seçeneklerine dair de açıklamalarda bulundu.

"Kalıcı üsler veya nükleer silahlar söz konusu olduğunda, bu tür ön koşulları belirlemememizin veya manevra alanımızı sınırlamamamızın çok önemli olduğunu düşünüyorum." diyen Marin, öte yandan nükleer silahların Finlandiya topraklarına konuşlandırılmasının pek olası olmadığına inandığını da sözlerine ekledi.

Adalet Bakanlığı, Finlandiya'dan teröristlerin iadesini talep etti

Finlandiya heyeti, Türkiye'ye geliyor

İspanya meclisinden Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine onay

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO diplomasis

NATO Askeri Komitesi'nden Türkiye'ye ziyaret

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)