E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ'nün kurban sömürüleri---

FETÖ'nün kurban sömürüleri

FETÖ'nün kurban sömürüleri
30 Ağustos 2017 - 08:00 borsagundem.com

FETÖ’nün kurban parası toplama taktikleri, mensuplarının yazışmalarına yansıdı: Rahatlatıcı şeyler söyleyerek ya da Gülen döneminden örnekler vererek kurban bağışı alın

FETÖ'nün kurban parası ve kurban bahanesiyle himmet toplarken uyguladığı sömürü taktikleri "Mahrem İmamlar Davası" dosyasındaki, örgüt mensuplarının birbirleri ile yazışmalarına yansıdı. Önümüzdeki haftalarda başlayacak olan davanın dosyasındaki belgelere göre terör örgütü mensupları, kurban, zekât, altın ve diğer yollarla himmet toplamak için ayrı ayrı taktikler geliştirdi.

'HİZMETE VERDİM DEMESİNLER'

Sanıklardan birinin "Taahhüt" başlıklı e-mailinde şu önerilerde bulunuluyor:
"Kurban için para veren insanın maddi ve manevi kazandığı şeyler anlatılmalı. Ayet, hadis, sahabi efendilerimizden üstadımız döneminden ve HE ("Hoca efendi" denilen Gülen'in kısaltması) ve dönemimizden örnekler verilmeli.
Kurbanlarınız yurtdışında kesiliyor açıklaması yeterli değilse rahatlatıcı bir şeyler söylenebilir. Kurban verdiğimiz yerler bildirilmeli.
Kurban parasını alırken 'Bana vekalet verdin, ben de vekaleti kurbanı kesene, senin adına bıçağı çalana vekaleti veriyorum' denmeli.
Kurban parası toplama işi tedbirli bir şekilde yapılmalı. Hizmete verdim dememeliler, 'Maddi durumum yok, kesmedim' demeliler."

HİMMET İÇİN ÖNCE GÖRSELLER

"Muhasebe notları" başlıklı yazışmada ise kurban ve diğer himmetlerin toplanması konusunda şu taktikler öneriliyor:
"Himmet döneminde, aşk ve şevk verici hadisler paylaşılmalı.
Himmet öncesinde görseller izlettirilmeli ve teşekkür edilmeli.
Himmet taahhütleri teke tek görüşülerek alınmalı. Kurban paralarının iki taksitte bitirilmesi istenmeli. Altın toplama konusunda takside girmeyelim." (Sabah)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)