E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe'nin Shaktar 11'i belli oldu---

Fenerbahçe'nin Shaktar 11'i belli oldu

Fenerbahçe'nin Shaktar 11'i belli oldu
05 Ağustos 2015 - 20:55 borsagundem.com

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Ukrayna'da Shakhtar Doentsk ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin ilk 11'i belli oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Ukrayna'da Shakhtar Doentsk ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin ilk 11'i belli oldu. Sakatlığı bulunan Mehmet Topal ilk 11'de yer almazken, Robin Van Persie'nin 18 kişilik kadroda yer almaması dikkat çekti.

SHAKHTAR DONETSK - FENERBAHÇE

Saat: 21:45
Stat: Lviv Arena
Hakem: Felix Zwayer
Yayın: Digitürk Salon 3

Shakhtar Donetsk: PSrna, Pyatov, Ordets, Srna, Rakitskiy, Shevchuk Stepanenko, Fred, Marlos, Teixeira, Gladkiy, Taison

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Caner, Meireles, Josef, Diego, Nani, Sow, Fernandao

Fenerbahçe'nin yedekleri: Fabiano, Abdoulaye Ba, Hasan Ali, Uygar, Mehmet Topal, Alper, Stoch

Lviv Arena’da zorlanıyorlar
Ukrayna’daki savaş ortamı nedeniyle Donetsk kentinden ayrılarak ülkenin en batısındaki Lviv’e taşınan Shakhtar geçen sezon Lviv Arena’da oynadığı 4 Avrupa kupası maçında 1 kez galip gelebildi. Şampiyonlar Ligi’nde Bate Borisov’u 5-0 yenen Shakhtar, Porto ile 2-2, Bayern Münih’le 0-0 berabere kalırken, Atletic Bilbao’ya 1-0 mağlup oldu.

Dört kez turladık
Şampiyonlar Ligi’nde 10. kez ön eleme turlarında mücadele eden Fenerbahçe daha önce 4 kez gruplara kalırken 5 defa elendi. Sarı-lacivertli takım 27 maçta 11 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. Rakip fileleri 43 kez sallarken kalesinde 28 gol gördü. Fenerbahçe, 1996-97’de Maccabi Tel Aviv’i, 2001-02’de Glasgow Rangers’ı, 2007-08’de Anderlecht ve 2008-09’da MTK Budapeşte ile Partizan’ı eleyerek gruplara kalmayı başarmıştı.

Galibiyet alamadık
Türk takımları, Ukrayna ekipleriyle deplasmanda oynadığı 14 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlik alırken 10 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. Fenerbahçe, Ukrayna temsilcileriyle oynadığı 5 maçta galibiyet alamadı. 2006-07’de deplasmanda 3-1 yenildiği Dinamo Kiev’le sahasında 2-2 berabere kalan sarı-lacivertli takım aynı rakibe karşı 2008-09’da Kiev’de 1-0 mağlup olurken, Kadıköy’de golsüz eşitliği bozamamıştı.

100. gol beklentisi
Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk karşısında Avrupa kupalarında deplasmandaki 100. golünü atmak için mücadele edecek. Rakip sahalarda bugüne kadar oynadığı 96 maçta 99 kez fileleri havalandıran sarı-lacivertli takım, Ukrayna’da dalya yapmaya çalışacak.

Nasıl tur atlarız?
Fenerbahçe’ye, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 0-0 berabere kaldığı Shakhtar Donetsk karşısında tur için her türlü galibiyetin yanı sıra gollü eşitlikler de (1-1, 2-2) yetecek. Sarı-lacivertli takım yenilgi halinde tura veda edecek. Normal süre ve uzatmalar golsüz kapanırsa gülen tarafı penaltı atışları belirleyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)