E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe'nin Başakşehir 11'i belli oldu---

Fenerbahçe'nin Başakşehir 11'i belli oldu

Fenerbahçe'nin Başakşehir 11'i belli oldu
09 Mayıs 2016 - 19:13 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasının kapanış maçında Başakşehir, Fenerbahçe'yi saat 20:00'de konuk edecek

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasının kapanış maçında Başakşehir, Fenerbahçe'yi saat 20:00'de konuk edecek

Başakşehir Fenerbahçe maçına saatler kaldı. İki takımın da hedeflerinin olduğu karşılaşmada nefes kesecek bir mücadele olması bekleniyor. Fenerbahçe şampiyonluk yolunda şansını sürdürmek için puan kaybetmemek zorunda. Başakşehir'de ise Avrupa hedefinden kopmamak için mücadeleden puan çıkarmayı hedefliyor. Peki Başakşehir Fenerbahçe maçı hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak? İşte karşılaşma öncesi istatistikler

Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir 16. randevuda karşı karşıya geliyor. Geride kalan lig maçlarında Fenerbahçe 8, Medipol Başakşehir 5 galibiyet aldı. Fenerbahçe, rakibiyle deplasmanda oynadığı 7 maçtan sadece birini kazanabildi, 5 kez yenildi. Fenerbahçe ile eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir, Süper Lig'de yarın 16. kez karşılaşacak. İki takım arasında geride kalan 15 maçta Fenerbahçe 8, Medipol Başakşehir 5 galibiyet aldı, 2 maç da berabere sonuçlandı. Sarı-lacivertlilerin 22 golüne, turuncu-lacivertliler 18 golle yanıt verdi. Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan maçı Fenerbahçe 1-0 kazandı.

İŞTE FENERBAHÇE'NİN İLK 11'İ
Volkan, Gökhan, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Alper, Nani, Volkan Şen, Van Persie

Şampiyonluk yarışında puan kaybına tahammülü olmayan Fenerbahçe, Medipol Başakşehir deplasmanında galip gelmekte oldukça sıkıntı yaşıyor. Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma mücadelesi veren 50 puanla 4. sıradaki rakibiyle deplasmanda yaptığı 7 lig maçından sadece birini kazanabildi. Rakibiyle deplasmanda oynadığı 5 müsabakayı yitiren sarı-lacivertliler, birinde ise berabere kaldı. Altısı Atatürk Olimpiyat Stadı, biri Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki söz konusu maçlarda 6 gol atabilen Fenerbahçe, kalesinde 13 gole engel olamadı. Fenerbahçe, geçen sezonun 33. haftasında Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki maçta rakibiyle 2-2 berabere kalınca, Galatasaray, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti.

İki takımın Süper Lig'deki 15 maçının sekizini Fenerbahçe, beşini Başakşehir kazandı.Başakşehir, Fenerbahçe ile evinde oynadığı yedi maçın beşini kazandı. Başakşehir, evinde Fenerbahçe'ye karşı aldığı tek mağlubiyeti Kasım 2010'da almıştı. Başakşehir, o maç dışında oynanan altı maçın hepsinde en az iki gol attı.

Fenerbahçe'nin Süper Lig'de en az üç sezon karşılaştığı takımlar arasında en düşük galibiyet yüzdesine sahip olduğu deplasman, Başakşehir deplasmanı. Başakşehir, son 14 lig maçının sadece birini kaybetti. Başakşehir, evinde oynadığı son 11 lig maçında sadece Osmanlıspor'a kaybetti. Fenerbahçe, son sekiz deplasman maçının altısında gol yemedi.

Fenerbahçe, 2016 yılında üst üste iki deplasman maçından galibiyet çıkaramadı. Fenerbahçe, son üç maçını kazandı ve bu maçlarda toplam 11 gol attı. Fenerbahçe, en son 2013-14 sezonunda üst üste üç maçta üç ve üzeri gol atmıştı. Fenerbahçe, son 10 lig maçının sekizinde gol yemedi. Volkan Demirel, bu sezon 17 maçta kalesini gole kapattı ve kendi kariyerindeki temiz sayfa rekorunu kırdı. Alper Potuk, Başakşehir'e karşı son beş maçta iki gol attı. Mehmet Batdal, geçen sezonun 33. haftasında Fenerbahçe'ye iki gol atmıştı. Bu, Mehmet'in Süper Lig kariyerinde iki gol attığı tek maç.

Robin van Persie, son üç lig maçında dört gol atıp iki asist yaptı. Nani, son üç lig maçında da birer asist yaparken bir de gol kaydetti. Ligde hava topu başarısı en yüksek takım Fenerbahçe (%58,6), Başakşehir ise dördüncü sırada (%52,4). Ligde rakiplerine en az şut çektiren iki takım Fenerbahçe (254) ve Başakşehir (307). Ligin ilk 28 haftasında şutlarının ,1'ini gole çeviren Fenerbahçe, son üç lig maçında attığı 44 şuttan 11 gol çıkarttı (%25).

Mehmet Topal Süper Lig'de 200. maçta
Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu, yarın Medipol Başakşehir karşılaşmasında forma giymesi durumunda Süper Lig kariyerinin 200. maçına çıkacak - Mehmet Topal, şu ana dek Galatasaray'la 82, Fenerbahçe'yle 117 kez Süper Lig'de forma giydi - İki takımla da birer kez şampiyonluk yaşayan milli futbolcunun ligde 10 golü bulunuyor.

Topal, yarın Medipol Başakşehir karşısında forma giymesi durumunda Spor Toto Süper Lig'de 200. maçına çıkacak. Profesyonel futbol hayatına Dardanelspor'la başlayan ancak bu takımla Süper Lig'de oynama şansı bulamayan Mehmet, Galatasaray ve Fenerbahçe'yle şu ana dek Türkiye'nin en üst düzey liginde 199 maçta görev aldı. Galatasaray'la 82, Fenerbahçe'yle 117 Süper Lig maçına çıkan Mehmet, bu karşılaşmalarda 10 gol kaydetti.

Galatasaray formasıyla Süper Lig'le tanıştı
Mehmet Topal, 20 yaşında önemli bir transfere imza atarak Süper Lig'le tanıştı. Tecrübeli futbolcu, 2006-2007 sezonunun başında 2. Lig ekibi Dardanelspor'dan Galatasaray'a transfer edildi. Mehmet Topal, Süper Lig'de ilk maçına 9 Eylül 2006'da sarı-kırmızılı formayla Denizlispor karşısında çıktı. İlk sezonunda fazla forma şansı bulamasa da daha sonra takımın önemli isimlerinden biri olan ve 82 Süper Lig maçında 2 gol kaydeden Mehmet, 2010 yılında Valencia'ya transfer oldu. İspanyol ekibiyle 2 sezon geçirdikten sonra Mehmet, yeniden Türkiye'ye döndü.

Fenerbahçe'nin değişmezi
Fenerbahçe'ye 2012 yılında 5 milyon avro bonservis bedeliyle transfer edilen Mehmet Topal, takımının değişmez isimlerinden biri oldu. Teknik direktörler Aykut Kocaman, Ersun Yanal, İsmail Kartal ve Vitor Pereira'nın en güvendiği isimlerin başında gelen "Örümcek adam" lakaplı futbolcu, sarı-lacivertli formayla 117 Süper Lig maçına çıktı. Bu karşılaşmalarda 8 gol kaydeden Mehmet, 2. dalya heyecanını da sarı-lacivertli formayla yaşayacak.

Kırmızı kart görmedi
Süper Lig'de 200. maçını geride bırakmaya hazırlanan Mehmet, ligde hiç kırmızı kart görmedi. Ön liberoda forma giyen ve mevkisi gereği kart görmeye müsait olan Mehmet, buna rağmen Süper Lig maçlarında takımını eksik bırakmadı.

İki kez şampiyonluk yaşadı
Mehmet Topal, 8. sezonunu geçirdiği Süper Lig'de sadece 2 kez şampiyonluk sevinci yaşayabildi. Galatasaray'da geçirdiği 4 sezonda tecrübeli futbolcu, bir kez şampiyon oldu. Mehmet, 26 kez sahaya çıkıp 1 gol attığı 2007-2008 sezonunda Galatasaray'la şampiyonluğa ulaştı. Fenerbahçe'de 4. sezonunu geçiren milli futbolcu, 2013-2014 sezonunda bir kez daha şampiyonluk sevinci yaşadı. Mehmet Topal, 27 Süper Lig maçına çıkıp 3 gol katkısı verdiği sezonda sarı-lacivertlilerle şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı.

7 maçta 5 galibiyet!
Bu mücadele, Abdullah Avcı’nın öğrencileri açısından da çok kritik. 4.’lük yarışı verdikleri Osmanlıspor’un haftayı 1 puanla kapatması sonrası Başakşehir’in farkı açma ihtimali doğdu. Turuncu-Lacivertliler eğer kazanırsa, 2 hafta kala puan farkı 4 olacak. Başakşehir’in zorlu maçta rakibine karşı en büyük güvencesi, Fenerbahçe’yi sahasındaki 7 maçın 5’inde yenmiş olması.

Başakşehir’de son dakika
Abdullah Avcı’nın ekibinde Enver Cenk Şahin ile Alparslan Erdem, sakatlıkları nedeniyle sezonu kapatmıştı. Başakşehir’de durumu en çok merak edilen isim Emre Belözoğlu. Geçtiğimiz hafta sakatlanan tecrübeli futbolcunun eski takımına karşı oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak. Ev sahibi ekipte Mahmut Tekdemir, Mossoro, Rotman ve Epureanu’nun kart sınırında olması, Abdullah Avcı’yı en çok endişelendiren konu. Bu isimler kart görürlerse, Eskişehir deplasmanında görev yapamayacaklar.

Fenerbahçe’de son dakika
Sarı-Lacivertliler’de zorlu mücadele öncesinde tek eksik Lazar Markovic. Ancak Sırp oyuncu uzun süredir formasından uzak kaldığı için onun yokluğu takım açısından önemli değil. Caner Erkin ise kadro dışı kaldığı için oynamayacak. Bu nedenle Fenerbahçe için maça tam kadro hazırlandı diyebiliriz. Sarı- Lacivertliler’de asıl tehlike, Van Persie, Volkan Demirel ve Diego’nun ceza sınırında bulunması. Bu oyuncular sarı kart görmeleri halinde önümüzdeki hafta Gençlerbirliği maçında oynayamayacak.

Volkan Şen: Fedakârlıktan kaçmam
Fenerbahçe’nin son haftalardaki yıldızı olan Volkan Şen, yaşadığı pubis sakatlığına rağmen elinden geleni yapıyor. Ağrıları artsa da savaşmaya devam eden yıldız futbolcu, “Hepimiz şampiyonluğu çok istiyoruz. Böyle bir dönemde fedakarlık yapmaktan asla kaçmam. Zaten bunu gösterdiğimi düşünüyorum. Hata yapma lüksümüz yok. Son maçlarda ne kadar iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Başakşehir’i de yeneceğiz” ifadelerini kullandı. Volkan Şen sakatlığına rağmen oynadığı son 5 resmi maçta 4 gol atıp 1 de asist yaptı.

Pereira: En zor maçımız
Vitor Pereira, dün yapılan son antrenmanın ardından futbolcularıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Portekizli teknik adam, rakip hakkında son uyarılarını yaptıktan sonra, “Unutmayın, sezonun en zor 90 dakikasına çıkacağız. Sizden öncelikli isteğim sakin kalmanız. Bunu başaramadığınızda neler olduğunu, geçtiğimiz sezon oynadığınız maçta gördünüz. Bu nedenle skor ne olursa olsun panik yapmayacağız. Her an skoru değiştirebilecek oyunculara sahibiz. Son düdük çalana kadar kendimize güvenerek oynayacağız. Unutmayın, kazanırsak şampiyonluk şansımız fazlasıyla yükselecek” ifadelerini kullandı.

RvP’nin aklı şampiyonlukta
Robin van Persie, son haftalardaki müthiş performansına rağmen yine Hollanda Milli Takımı’na çağrılmadı. Teknik direktör Blind’in bu kararı, Hollanda basını tarafından, “Büyük bir haksızlık” olarak nitelendirilse de tecrübeli futbolcu bunu sorun etmedi. Şu anda tamamen Fenerbahçe ile şampiyonluğa odaklanmış durumda olan Van Persie, antrenmanlarda özel çalışmalar yaparak kalan haftalar için hazırlıklarına devam ediyor.

Fırat Aydınus’la 4. kapışma!
Deneyimli hakem, daha önce 3 kez Fenerbahçe ile Başakşehir arasında oynanan karşılaşmada düdük çaldı. Bu mücadelelerde Sarı- Lacivertliler 1 galibiyet alırken, 2 maçta sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Fırat Aydınus, Başakşehirli futbolculara 6 sarı kart çıkartırken, Fenerbahçeli futbolcular 3 sarı ve 1 kırmızı kart gördü. Başarılı hakem, bu 3 maçta da hiç penaltı noktasını işaret etmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)