E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe'de tarihi kongre! Yeni başkan Ali Koç---

Fenerbahçe'de tarihi kongre! Yeni başkan Ali Koç

Fenerbahçe'de tarihi kongre! Yeni başkan Ali Koç
03 Haziran 2018 - 10:03 borsagundem.com

Aziz Yıldırım'ın 20 yıllık başkanlık dönemine son veren Ali Koç, Fenerbahçe'nin yeni başkanı oldu. Resmi sonuçlara göre geçerli oy sayısı 20 bin 736 olarak açıklanırken oyların 16 bin 92'sini Ali Koç, 4 bin 644'ünü ise Aziz Yıldırım aldı

Fenerbahçe, seçimli kongre ile yeni başkanı seçti... Aziz Yıldırım ile Ali Koç arasında geçen başkanlık seçiminde 21 bin 350'nin üzerinde üye oy kullandı. Ardından oy verme işlemi tamamlandı ve Fenerbahçe'nin yeni başkanını belirlemek üzere sayıma geçildi. Açılan sandıklar dahilinde Ali Koç hemen her sandıkta önde giderken belirli bir süre sonra Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ün yanına giderek Küçük'e sarıldı. Koç, statta zafer turları atarken tebrikleri de birer birer kabul eti. Aziz Yıldırım ise oy sayımı başladıktan kısa bir süre sonra stadı terk etti.

Aziz Yıldırım'ın 20 yıllık başkanlık dönemine son veren Ali Koç, Fenerbahçe'nin yeni başkanı oldu. Resmi sonuçlara göre geçerli oy sayısı 20 bin 736 olarak açıklanırken oyların 16 bin 92'sini Ali Koç, 4 bin 644'ünü ise Aziz Yıldırım aldı.

SEÇİM İŞLEMİ BAŞLADI...

Sıradaki üyelerin oy verme işleminden sonra Kongre Divan Başkanı Vefa Küçük'ün talimatıyla oy sayım işlemine geçildi. Başkan Aziz Yıldırım'ın seçim rengi sarı, Başkan adayı Ali Koç'un seçim rengi ise beyazdı.

Fenerbahçe Kulübü, tarihi seçimlerinden birini yapıyor. 20 bini aşkın üye, 38 sandıkta 37. başkanını seçecek. Sarı-Lacivertliler'in başkanı Aziz Yıldırım mı, Ali Koç mu olacak?

Ülker Stadyumu'nda gerçekleşen genel kurulda üyeler saat 10:00'da oy vermeye başladı. Saat 17:00'ye kadar devam eden oy verme işlemi sonrasında bütün sandıklar birlikte açılarak sayım işlemine geçilecek. Başkan adaylarından Aziz Yıldırım 36 numaralı sandıkta, Ali Koç ise 21 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç, 21 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Sıcak hava üyelere zor anlar yaşattı. Fenerbahçe’nin seçimli kongresinde bir üye aşırı sıcaktan dolayı baygınlık geçirdi. Adaylardan Koç, gömlek değiştirirken, başkan Aziz Yıldırım sıcak hava yüzünden şapka taktı.

Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Şen de açıklamalarda bulundu. Şen, 'Fenerbahçe tarihi bir seçimyaşıyor. Sanırsınız ABD başkanı seçiliyor. Ben oyumu Ali Koç başkan için kullandım. Ali Şen'in gizli oyu yoktur, şeffaftır. 20 bin civarı oy kullanılacaktır. Şu anda 14 bin kişi kadar kullanıldığını duydum' şeklinde konuştu.

REKOR KATILIM...

Fenerbahçe, seçimli olağan genel kurulunda kullanılan oy sayısı 20 binin üzerinde gerçekleşti. Önceki rekor: 9380 ile 3 Kasım 2013 seçimine aitti.

MEHMET ALİ AYDINLAR'A BÜYÜK ŞOK

Fenerbahçe'de oy kullanmaya gelen Mehmet Ali Aydınlar yuhalandı. Tribünlerde yer alan kongre üyeleri; "Mehmet Ali Aydınlar dışarı, hain Aydınlar" şeklinde tezahüratta bulundu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman oy kullanmak için Ülker Stadı'na geldi. Kocaman oyunu kullandı. 

YENİ BAŞKAN MAZBATASINI SALI GÜNÜ ALACAK

Oy verme işleminin sonlanması ve sandıkların açılmasıyla birlikte Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yeni başkanı belirlenecek. Oyların kesinleşip onaylanmasının ardından yeni başkan, salı günü mazbatasını alarak görevine başlamış olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)