E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFenerbahçe'de başkanlık süresi kısaltıldı---

Fenerbahçe'de başkanlık süresi kısaltıldı

Fenerbahçe'de başkanlık süresi kısaltıldı
09 Eylül 2023 - 13:42 borsagundem.com

Fenerbahçe Tüzük Tadil Kongresi'nde başkanlık süresi kısaltıldı. Başkan Koç, Ülker Stadı'nın adının Atatürk Stadyumu olması için yetki istedi. Milli basketbolcu Eda Erdem'in heykelinin dikileceği açıklandı

Fenerbahçe Kulübü Tüzük Tadil Kongresi yeterli çoğunluğun sağlanmasıyla başladı. Kongrede başkanlık süresi kısaltılırken Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği süresi 25 yılda bırakıldı. 

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda yapılan kongreye, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, yönetim ve divan kurulu ve kongre üyeleri katıldı.

Kongre başlamadan bir bilgilendirme konuşması yapan Fenerbahçe Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, kulübün 59 bin 752 üyesi bulunduğunu belirterek, kongreye katılma hakkına sahip toplam üye sayısının 40 bin 404 bulunduğunu ifade ederek, toplantı yeter sayılan yüzde 10'unun 4 bin 41 üyeye denk geldiğini aktardı.

Kongre başlamadan salona gelen üye sayısının 2 bini geçtiğini anlatan Pekin, yoğun trafik nedeniyle üyelerin henüz içeri giremediğini ve biraz daha bekleneceğini duyurdu. Daha sonra sayının 4 bin 100'ü aşması üzerine kongre yarım saat gecikmeyle başladı.

Yönetim Kurulu, stadyum isminin "Atatürk" olması için yetki istedi

Açılış konuşması da yapan Fethi Pekin, çok önemli iki gündem maddesi bulunduğunu kaydederek, "İlki tüzük değişikliği. İkinci gündemimiz de Ülker Stadı'nın isminin Atatürk Stadyumu olarak değiştirilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesidir." dedi.

Bu söz üzerine salondakiler ayağa kalkarak, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attı ve öneriyi uzun süre alkışladı.

Vefa Küçük, kongrenin divan başkanlığına getirildi

Pekin, eski Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ten kongrede divan başkanlığı yapması için bir ricada bulunduklarını ve Küçük'ün bu ricalarını kırmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Tüzük değişikliğiyle ilgili başlarsak, daha önce vurguladığımız gibi 26 Nisan 2022'de yasalaşan Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu, gerek UEFA finansal fair-play standartları, gerekse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının yerine getirilmesinin temini, TFF kuruluş görevleri hakkında yapılan değişiklikleri, kulüplerin kurumsallaşması, yönetimde şeffaflık, mali disiplin gibi bazı zorunlu tedbirlerin alınmasını gerektiriyordu. Tüm bu gelişmeler karşısında elbette Fenerbahçe'nin de mevcut tüzüğüyle ilerlemesi, değişikliklere kayıtsız kalması düşünülemezdi. Biz zaten 2018'den bu yana hukuk departmanı başta olmak üzere ilgili birimlerle tüzük tadili için yoğun çalışmalar yürütmekteydik. Temel amaç, şeffaf, modern, çoğulcu demokrasi temelli, sade, anlaşılır bir metin oluşturmak, diğer yandan getirilen kriterlerle uyumlu bir yapı ortaya koymaktı. Tüzüğün Fenerbahçe'nin genel kimliği ve ruhunu temsil eden bir yapıda olmasına odaklandık. Elbette kulübün Atatürk ilke ve inkılaplarından sapmayacağı vurgusu, çok açık şekilde korunuyor. Akabinde kulübün genel faaliyet alanını açıklıyoruz. Akabinde üyelik şartlarındaki değişikliklere yer verdik."

Fenerbahçe Başkanı Koç: Amatör başarılarla ne kadar gurur duysak azdır

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kongrede yaptığı konuşmada, tarihi bir güne hep beraber tanıklık edeceklerini belirterek, "Birbirimizle ne kadar gurur duysak azdır. Sizi biraz sıkboğaz ettik mesajlarımızla. Kongre üyeleriyle Whatsapp üzerinden mesajlaşabilen tek kulüp olarak bu hafta başladık. Onun da faydalarını gördük. Çünkü SMS eskisi gibi okunmuyor. 6 bin katılımcı var. Locaları açtık. Dolar dolmaz da üst tribünleri açacağız. Hepinizden Allah razı olsun." dedi.

Haberlerde olimpiyat kotası kazanan milli oyuncuların Fenerbahçeli olduklarının vurgulanmamasını eleştiren Koç, "Ama amatör branşlarda, her yerde rekorlar kırıyoruz. Olimpiyat kotaları tek tek gelmeye başladı. Kuzey Tunçelli hem 800 hem 1500 metrede Türkiye rekorları kırarak kota aldı ama ne yazık ki söz konusu Fenerbahçe olduğu zaman medyada Fenerbahçe sporcusu olduğu bilgisi kullanılmıyor. Üzüntüyle karşılıyoruz, tepkimizi de koyduk. Ne kadar gurur duysak azdır." diye konuştu.

Avrupa Şampiyonu olan kadın milli voleybolcuların başarısını da kutlayan Ali Koç, şöyle devam etti:

"Geleneksel rakiplerimiz arasında, amatör branşlarda hala bayrağı en yüksekte tutan, tek hedefi şampiyonluk olan ne yazık ki sadece Fenerbahçe kaldı. Bugünün şartlarında bunu yapmanın kolay olmadığını biliyorsunuz. 'Filenin Sultanları'nın bu ülkeyi nasıl mutlu ettiğine hepimiz şahit olduk. Japonya'da da Allah yollarını açık etsin. Bu takımın 4 en önemli oyuncusu Fenerbahçe sporcusudur. 'Filenin Sultanları'nı kutlarken ayrı bir parantezi kaptan Eda Erdem Dündar'a, savunma bakanı Gizem' Örge'ye , Türk oğlu Türk olan Vargas'ımıza ve Aslı Kalaç'a açmak istiyorum. Ülkemizi ve Fenerbahçe'yi müthiş bir şekilde temsil ettiler."

Eda Erdem Dündar'ın heykeli dikilecek

Başkan Koç, Eda Erdem Dündar için heykel dikme kararlarını da ilk kez açıkladı.

"Yönetim toplantısı yaptık. Güzel bir haber vereceğim. Aldığımız karar çerçevesinde Alex, Lefter, Can Bartu gibi Eda Erdem'in de heykeli olacak. Kendisi de bilmiyor. Şu an öğrenmiş oldu. Gani gani hak ettiğin düşünüyoruz. Zaten Fenerbahçe Spor Kulübü bir futbol kulübü değil bir spor kulübüdür." diye konuşan Koç, uzun süre ayakta alkışlandı.

Tüzük değişikliği ve stat ismi değişikliği için düzenlenen bu kongrenin biraz uzun süreceğine dikkati çeken Koç, kulüp olarak 4 yıldır tüzük değişikliği üzerine çalıştıklarını, katılımcı bir süreç işleterek tüzüğe son halini verdiklerini kaydetti.

Stat ismi değişikliğinin sebebi

Ali Koç, stat isminin "Atatürk" olarak değiştirme gerekçesini de, şu şekilde açıkladı:

"Fenerbahçe Spor Kulübü, kim ne derse desin, kayıtsız şartsız milletinin ve devletinin yanında olmuş bir kulüptür. Hepimiz Kurtuluş Savaşı'na, milli mücadeleye destek vermiş bir kulübün üyeleriyiz. İtilaf kuvvetleriyle yapılan 50 maçın 41'ini kazanarak Anadolu'da mücadele eden askerlerimize, halkımıza motivasyon kaynağı olmuş, son olarak General Harington Kupası maçından, İngiltere'den getirilen profesyonel futbolcular olmasına rağmen galip ayrılarak Lozan'da bulunan devlet yetkilileri ve savaştaki milletin tamamına umut kaynağı olmuş bir kulübüz. Atatürk, 3 Mayıs 1918'de kulübümüzü ziyaret etmiş, bu ziyarette şeref duyduğumuz ve kulüp defterimize kayıtlı sözlerini paylaşmıştır. Fenerbahçe, tarihi boyuncu Ata'mızın izinden bir an bile ayrılmamış, hep devletinin, milletinin yanında olmuş, kılavuzu hep milli değerler olmuştur.

Hep deriz, Atatürk'ün hangi takımı tuttuğu değil hangi takımın onun değerlerini yaşattığıdır önemli olan. Sempatisi, sevgisi, anekdotlar ve resmi belgelerle de kayıtlıdır. Stat isminin değiştirilmesi talebi yaygın şekilde gündemimize geldi. Biz de harekete geçtik. Sizden alacağımız yetkiyle süreci hızlı bir şekilde tamamlamak arzusundayız. Şahsi düşüncem, Fenerbahçe duruşuna, bağlılığına baktığımız zaman, stadımıza Ata'mızın ismini vermek en çok da bize yakışır diye düşünüyoruz."

"Bugünü tarihi bir gün olarak görüyorum"

Stat isim değişikliklerinin gerçekleşmesi için genel kurul kararının yeterli olmadığını, statların sahibi olan devletin de buna izin vermesi gerektiğinin altını çizen Ali Koç, "Zamanında Aziz Yıldırım'ın başkanlığında, 85 milyon dolar kaynak yaratarak 4 senede kendi imkanlarıyla stadını yapıp kiralayan, aynı zamanda tek olan kulüp Fenerbahçe Spor Kulübü'dür. İnanıyoruz ki devlet yetkilileri Fenerbahçe Spor Kulübünün arzu ve taleplerini ciddi şekilde değerlendirecek, onay verecektir. Buna inancımız tamdır. Bunun için ilk adımı atıyoruz. Bu sebeple bugünü tarihi bir gün olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.

İstifa eden yeniden üye olamayacak - Fenerbahçe Kulübü Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu'nda üyelik şartları ile ilgili 5 kişi görüşlerini bildirdi. Üyelik şartları madde 6’da belirtilen ve içinde istifa eden üyenin yeniden üyelik işlemlerini yerine getirerek üye olabilmesine izin veren maddeye konuşmacılar tarafından tepki gösterildi. Ardından Fenerbahçe Kulübü Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, söz alarak bu maddenin mevcut haliyle kalması yönünde yönetim kurulunun karar değiştirdiğini belirtti. Fethi Pekin, “Bize gelen talepler, öneriler doğrultusunda tüzük tadil metnimizde, istifa eden üyelerin başvurdukları takdirde tekrar kulübe üyeliğini öngördük; giriş ücretinin tamamını ödemesi kaydıyla. Hazirun da destek oldu. Nabız yoklamaya gerek kalmadı, madde mevcut şekliyle kalsın başkanım” dedi. Yapılan oylama ise oy çokluğuyla kabul edildi.

Fenerbahçe’de başkanlık süresinde değişiklik yapıldı

Fenerbahçe Kulübü Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu’nda, başkanlık seçimine ilişkin maddede değişiklik yapıldı.

Daha önce “Başkan, 10 yıllık kulüp üyeleri arasından 3 yıl için genel kurul tarafından doğrudan doğruya gizli oyla” seçiliyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte, başkanlık için en az 10 yıllık kulüp üyeliği şartı korunurken, seçilme süresi 3 yıldan 4 yıla çıkarıldı. Ayrıca, aynı başkan kesintisiz en fazla 4 dönem, yani 12 yıl için seçilebilecek. Bir dönem başkanlık yapmış bir kişi, yeniden aday olmak için en az 1 yıl beklemesi gerekecek.

Yapılan değişiklik, genel kurul üyelerinin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi. 

Yüksek Divan Kurulu üyeliği süresi 25 yıl olarak kaldı

Kongrede, tüzüğün 45’inci maddede yer alan “Üyeliğe kabul tarihinden üyelikte 25 yılını tamamlamış üyeler ile Kulüp Başkanlığı ve Yönetim Kurulu asıl üyeliği yapmış olanlar, aidat borcu olmamak ve yazılı müracaatta bulunmak kaydıyla Yüksek Divan Kurulu üyeliğine hak kazanırlar” maddesi görüşüldü.

Başkan Ali Koç, üyelerin talepleri doğrultusunda konuşma yaptı. Ali Koç, “Yüksek Divan Kurulu (YDK) üyesi olmanın süresi ile ilgili lehte ve aleyhte talepler vardı. 22 yıla çekelim de diyenler oldu. 35 de diyenler var. Şu an hali hazırda 4 bin 776 YDK üyemiz var. Bunu 20 yıl olarak değerlendirirsek 4 bin 458 kişi daha YDK üyesi oluyor ve yani rakam 9 bin 300’lere geliyor. 15 yıla çekilirse ekleme rakamı 7 bin 200 oluyor. 25 kalsın görüşü bize daha fazla geldiği için buna dokunmadık. Bundan sonraki YDK toplantılarını da burada yapıyor olacağız. Şahsi düşüncem 25 yılda kalması. İndirilecek ise kesinlikle 20’nin altında olmaması gerekiyor. 15 kesinlikle olmaz. Gerekiyorsa olduğu gibi kalmalı” dedi.

Vefa Küçük yönetime sordu

Mevcut sürenin düşürülmesi oylandı ve kabul edilmedi. Vefa Küçük’ün uyarısının ardından salonda yer alan üyeler, ıslıklı tepki gösterdi. Küçük, “Biz önümüze geleni oyluyoruz. Sizin talepleriniz yönetim kurulu tarafından kabul edildi. Bir kavram kargaşası var. Sayın yönetim, 25 senede devam mı edelim düşürelim mi?” dedi. 

Ardından Ali Koç tekrar kürsüye gelerek, “Bazen liderseniz istenmeyen kararlar da vermek zorundasınız. Dolayısıyla biz aynı yerde duracağız” dedi.

Eda Erdem: Büyük Fenerbahçe camiasına şükranlarımı sunuyorum- A Milli Takım ve Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Eda Erdem, Başkan Ali Koç'un kadın voleybol takımının kaptanı Eda Erdem'in heykelinin dikileceğini açıklamasının ardından şükranlarını bildirdi. Koç'un açıklamasının ardından duygularını sosyal medya hesabından paylaştı. Eda Erdem paylaşımında, "İyi ki Fenerbahçeliyim, iyi ki Fenerbahçe’deyim diyerek, bu camiaya layık olabilme mücadelesiyle yaşadım hayatımın son 15 yılını. Başkanımız Sayın Ali Koç’un bugün genel kurul toplantısında yaptığı konuşmayı; kalbimde büyük bir gururla, içimde büyük bir heyecanla, gözlerim dolu dolu dinledim. Verdiğiniz değer, gösterdiğiniz kıymet ve her zaman sağladığınız desteğiniz için Büyük Fenerbahçe camiasına şükranlarımı sunuyorum. Bugün dünyanın en mutlu insanıyım. Çok teşekkürler. Saygı ve sevgilerimle" ifadelerini kullandı.

 

Fenerbahçeli yıldız, ülkesine 3 puanı getirdi

 

Fenerbahçeli oyuncu Ballon d’Or’a aday gösterildi

 

Fenerbahçe, Avrupa kadrosunu açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 91,20
En Yüksek: 92,45
En Düşük: 88,85
Değişim 3,05 %
FK: 0,00
PD / DD: -6,58
İşlem Hacmi 230.321.526
Toplam Adet: 2.555.249
Ağırlıklı Ort.: 89,92
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İsmai ak11 Eylül 2023 03:39

    Ya arkadas fox atamızın fılmini yayınlamadı nerdeydı bunlar nasıl olcak yeter bıktık sızden ya ısınize geldimi atam yok ya gecın bunları ya artıl atamı bunlara alet etme koc yeter ve takımın satat ısmı nasıl satacagız bu zarar ne olcak kım koyacak cebınden hadı ne mutlu türküm dıyene sov ıstemiyorum yeter gönülden sevgı istiyorum chp ortada cakma lar tanrı kulu senı lanetliyorum

  • ZİYA GÜLMEZ11 Eylül 2023 00:26

    BUNLARIN HEPSİ GÜNDEM DEĞİŞTERME OLARAK GÖRMEKTEYİM.NEDEN ŞİMDİ STADIN İSMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ YENİMİ AKLINIZ BAŞINIZA GELDİ.MADEM BÖYLE GÜZEL ŞEYLER ÜZERİNE HAREKET EDİYORSUNUZ.ATATÜRK ÜN KURDUĞU ÜLKENİN KÖKÜNE DİNAMAMİT KOYMAK İSTEYENLER VAR ONLARA BİR KAÇ KELAM ETSENİZ BU YAPMAK İSTEDİĞİNİZDEN DAHA HAYIRLI OLUR İDİ.SÖZ DEĞİL ÖZDE ATATÜRKCÜ OLUNMALI.ÖYLE ATATÜRK KURDUĞU ÜLKE HAKKINDA İFTİRA, HAREKET YIKMAK PARÇALAMAK HER TÜRLÜ OYUNLAR KURMAK İSTEYENLERE KARŞI EYLEMLERİ SÖYLEMLERİ OLSA DAHA  GÜZEL OLUR İDİ.

  • KEZİBAN KORTANLI10 Eylül 2023 22:33

    Yıllarca bizler ATATÜRK cüyüz bizler ATATÜRK cün partisiyiz diyenlerin ve milletvekillerinin yaptıklarını neler söylediklerini görüyoruz.

  • NUSRET ALİBEYSOY10 Eylül 2023 22:18

    Yıllarca ATATÜRK ü bir basamak, bir hedeflerine ulaşmak için kullanıldı. Öyle ATATÜRK ün adını şuraya buraya isim vermekle ben ATATÜRK çüyük demek ile olmuyor bu işler eylemlerde bunu görmek istiyoruz.Bunlar beni tatmin etmemektedir.

  • ALİ RIZA GÜZELKALE10 Eylül 2023 19:48

    ATATÜRK cülük sözde değil özde olmalıdır.Bugün ATATÜRK ün partisiyimi diyen chp nin durumu içler açısı olup, kimler ile ortaklık yaptıığına kimler ile ortaklık yaptıklarına iyi analiz edilmelidir.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA10 Eylül 2023 22:16

    Dün chp milletvekili sezgin tanrıkulu TSK mize iftira edip 15 köylüyü  helikopterden attığını, katliamlar yaptığını diye her türlü istira yapması kınıyorum.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM10 Eylül 2023 19:47

    Bunlar algı operesyonu bence.Buradakilerin çoğu chp li bence.Bence CHP ye baskı yapıp pkk ypg  illegal yapmak desteklemek ve ülkeyi eyaletlere bölmek daha sonra sözde kurulması amaçlanan kürdistan buralara katma amacı olan hdp ile chp nin ortaklığı bırakması için buradakilerin chp ye baskı yapmaları daha anlamlı olur idi.

  • Alpertunga10 Eylül 2023 11:42

    Artık Fenerbahçeliyim. Bu Takım ülkenin umududur artık. Türbinlerde muhalefet oldu bağırdı,Korkma dı Atatürk ismini geri getirdi.Seviliyorsun Fenerbahçem. Ali Koç ve arkadaşlarını Tebrik ediyorum...

  • xyz10 Eylül 2023 19:44

    Asıl bizim chp Atatürk ilkelerinden malesef koptu parti içinde çatlak sesler ve hdp ile ortaklığı yapmaması gerekir idi.Asıl sorun burada bence.

  • Ali Haydar kızılkaya10 Eylül 2023 05:57

    Atatürk ve ilkeleri konusunda keşke muhalefet partiler de sizin gibi hassas olsalar bu ülke süper devlet olur idi

  • fener09 Eylül 2023 16:31

    Sonuna kadar destekliyoruz

  • Hep09 Eylül 2023 14:51

    Taktik hep

  • Agah var09 Eylül 2023 14:21

    Teşekkür ederiz sayın Ali Koç