E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe stadının adını satışa çıkardı---

Fenerbahçe stadının adını satışa çıkardı

Fenerbahçe stadının adını satışa çıkardı
09 Temmuz 2015 - 07:40 borsagundem.com

Fenerbahçe, yıldız transferlerinin maliyetini karşılayabilmek için stadının isim hakkını satışa çıkardı

Başta üç büyükler olmak üzere spor kulüplerinin milyon dolarlık transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken, bunların maliyetinin nasıl karşılanacağı da merak konusu oldu. Özellikle transferde öne çıkan Fenerbahçe’nin, yeni yıldızlarının parasını sponsoluktan çıkarmayı planladığı öğrenildi. Geçen sezon sponsor bulamayan Fenerbahçe’nin, yeni sezonda bu sorunu aşmak ve yıldızların parasını karşılamak için sponsorluk görüşmelerine başladığı belirtiliyor.

Masada iki teklif var

Fenerbahçe bunun için de Şükrü Saracoğlu Stadı’nın isim hakkını satışa çıkardı. Fenerbahçe’ye ilk teklifin ise Ülker’den geldiği konuşuluyor. Fenerbahçe ile basketbolda da işbirliği olan Ülker’in Şükrü Saracoğlu Stadı’nın başına ismini yazdırmak istediği ve bunun için Fenerbahçe ile masaya oturduğu belirtiliyor. Kulislerde konuşulanlara göre Fenerbahçe ile Ülker’in stadın isim hakkı için oturduğu masada iki teklif var. İlki, 5 yıllık anlaşma karşılığı 60 milyon Euro. İkinci teklif ise 10 yıllık anlaşma karşılığı 150 milyon Euro. Fenerbahçe yönetimi ile yapılacak anlaşma şartlarına göre stadın ismi Fenerbahçe Ülker Şükrü Saracoğlu stadı olacak. Fenerbahçe ayrıca Ülker ismini formaların sırt kısmına koyacak. Fenerbahçe basketbolda Ülker ile anlaşmaya gitmiş hem basketbola sponsorluk yaptırmış hem de salonunu yaptırtmıştı. Kanarya, ayrıca forma kol kısmı için BEKO ile anlaşma sağlamaya çalışıyor. Beşiktaş Vodofone’la yeni stadının isim hakkı için 15 yıllığına 145 milyon dolara, Galatasaray Türk Telekom’la stadının isim hakkı için 10 yıllığına 80 milyon dolara anlaşmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • texas09 Temmuz 2015 14:42

    vodafone yada telekom arena diye millet koşa koşa o markalarla iş yapmıyor markanın güç gösterisi ise amaç gitsin taxim meydanına ismini versin belediye ile anlaşıp

  • anlamsız yatırım 09 Temmuz 2015 14:39

    tanınan markaların stada isim vermesinin mantığını anlamış değilim bu takımlar avrupada zaten ilerlemiyor ki avrupada tanınsın bir de osmanlı tuğrası gibi uzun isimlerde marka adı zaten kaybolur anlamsız bir yatırım

  • Ahmet09 Temmuz 2015 12:13

    Ülkerin buna ihtiyaci vrmi? gidip adam gibi yatirim yapsinda 500 kisi ekmek yesin..

  • dlbyz09 Temmuz 2015 09:25

    bu isim hakkı kesinlikle şirketlerin vergi diliminden düşülmemeli derim tabi ayrıntısını bilmiyorum bilen varsa yazsın