E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFenerbahçe ligden çekilirse çağrı yapmak zorunda---

Fenerbahçe ligden çekilirse çağrı yapmak zorunda

Fenerbahçe ligden çekilirse çağrı yapmak zorunda
29 Mart 2024 - 08:25 borsagundem.com

Fenerbahçe ligden çekilirse borsada işlem gören bir şirket olduğu için SPK'ya göre çağrı yapmak zorunda. Peki süreç nasıl ilerleyecek? İşte ayrıntılar...

Trabzonspor maçı sonrası yaşanan süreçte Fenerbahçe Spor Kulübü önemli bir gündemle olağanüstü genel kurul toplantısı yapacak. 2 Nisan'da yapılacak toplantıda, Süper Lig'den çekilme ihtimali de dahil futbol takımının geleceği hakkında önemli kararlar alınacak. Alınacak karar yatırımcıları doğrudan etkileyecek. 

Sabah'tan Dilek Güngör, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un olası ligden çekilme kararını değerlendirdi. Fenerbahçe’nin halka açıklık oranının yüzde 32.93 olduğuna dikkat çeken Güngör'ün, ‘5 milyarlık faturayı Ali Koç mu ödeyecek” başlıklı yazısı şu şekilde:

"Hani derler ya…Bir deli kuyuya taş atar, kırk akıllı çıkaramaz diye…

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç koskoca kulübü ligden çekeceğini söylediğinden beri kendi kendime düşünüyorum.

Yahu hadi başkanınız fevri! Kulübün yönetiminde bir tane bile aklıselim adam yok mu?

Malumunuz, Fenerbahçe Kulübü borsaya açık… 2004'te Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin yüzde 15'i halka arz edildi. Sonra da yapılan hisse satışlarıyla halka açıklık oranı yüzde 32.93'e çıktı. 32 milyon 596 bin 172 adet hisse Borsa İstanbul'da binlerce yatırımcının elinde…

Bu yatırımcılar neyin hissesini satın almıştı? Birinci ligde top koşturan, naklen yayın geliri olan, uluslararası kupalarda iddialı bir takıma borsada ortak olmadılar mı?

Eee…

Sen kafana göre 'Ligden çekiyorum' dersen, bu yatırımcı ne olacak?

Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) göre çağrı zorunlu…

Fakat işin komik tarafı, ne Ali Koç'un ne yöneticilerin bundan haberi yok. Duyduğum kadarıyla, SPK'nın söylemesiyle olaya uyanıyorlar. Peki çağrı gelirse ne olacak?

Yapılan düzenleme değişikliği ile 5 ayrı fiyat dikkate alınacak. Kararın kamuya açıklandığı tarihten önceki; 30 gün, 180 gün, bir yıl içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatlarının ortalaması, hazırlatılacak değerleme raporu ve kararın kamuya açıklandığı tarihten önceki son bir yıl içinde varsa pay bedelinin tespitine yönelik yapılan işlemlere esas pay değeri karşılaştırılarak en yüksek bedel pay alım teklifi fiyatı ya da ortaklıktan çıkarma hakkı bedeli olarak belirleniyor. Fenerbahçe hisselerinin borsada son 30 günlük ortalaması 94.47, 180 günlük ortalaması 114.47, son 1 yıllık ortalaması ise 92.04 TL oldu. Bu ortalamalara göre çağrı fiyatının en az 100 lira olması bekleniyor. Bu durumda kulübe çıkacak fatura yaklaşık 3.3 milyar TL olacak.

Ligden şu an çekilirse önümüzdeki yıl önemli bir başka gelirden daha olacak. Şampiyonlar Ligi'ne kalıp gruplardan çıkılabildiği varsayımına göre yaklaşık 45 milyon euro (1.6 milyar TL) gelirden olunacak. 300 milyon liraya yakın naklen yayın geliri de olmayacak.

Hepsini topla, futbolcuların ücretlerini ekle, neredeyse 5 milyar lirayı aşıyor.

Bu faturayı kim ödeyecek!

Bu koşullar altında 2 Nisan'daki genel kuruldan sizce karar çıkar mı?

Karar çıksa bile yönetim bunu göze alamaz. Anlayacağınız, Koç'un hamlesi blöf olarak tarihe geçer."

Ali Koç açıkladı: Fenerbahçe için 3 seçenek!

 

Fenerbahçe ligden çekilirse ne olacak? Büyük tehlike kapıda!

 

Fenerbahçe olağanüstü toplanıyor: Ligden çekilme de masada

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FB’yi bırak artık!31 Mart 2024 14:01

    Paşa paşa ligde oynamaya devam edecekler. FB’yi ligden çekince kendilerini neyi beklediğini tam olarak öngördüler mi acaba? Bu nedenle, dönüp dolaşıp mantıklı karar vereceklerdir. Ulu orta böyle konuşmanın şehvetiyle saçmalayınca, adama tükürdüğünü yalatırlar. Hadi çarşamba günü Adanademirspor maçına çıkmayın bakalım. Koskoca kulübü elinde oyuncak gibi oynatan başkana o kadar FB’li yeter artık diyemiyor. Hırsından her konuşmasında daha da saçmalıyor. FB’yi bırak artık..

  • kamil29 Mart 2024 14:59

    Biri kuyuya bir taş attı,kırk akıllı çıkaramıyor.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM29 Mart 2024 11:52

    Ali Koç da aynen KEMAL KILIÇTAROĞLU gibi bu hareketi ile kariyerini ve güvenini çizdirdi atalarımız ne demiş Küçük lokma ye büyük konuşma diye ....Bu ekonomik zararları kim ödeyecek söylermisiniz.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA29 Mart 2024 11:50

    FB ligden çekilerek iflasını verip tüm borçlar ve borsa da işlem gören hisse senetlerini defter değeri olan belkide 1 TL den mi hissedarlarına ödeyeyip yani RESET  yapıp gelecek yıl tekrar sıfır borçlamı diğe daha güçlü mali yapı olarak mı girecek anlamak mümkün değil.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL29 Mart 2024 11:47

    Bence ALİ KOÇ  şampiyon olamayarak başarısız bir başkan olduğunu bildiği halde hala o koltukta oturdu aynen bizim partimizin başkanı Kemall kılıçtaroğlu gibi.işi yokuşa sürmekte resmen hükümeti tehdit hareketlerimi bunlar anlamak istiyoruz.Çekilir isen çekil geri kalan ile lig devam eder.

  • ALİ KODUŞ29 Mart 2024 11:45

    Ligden benim bildiğim ekonomik olarak iflas eden takımlar çekilir.Bir moda oldu ve tehdit aracı oldu siyasi araç yaptılar resmen....Ligden çekileceğiz gibi o zaman FB  hisse senetlerinin borsada işlem görenlerin ve külübün borçlarını kim ödeyecek ALİ KOÇ veya Yönetim kurulu üyeleri öderler ise olur yoksa ne olacak.Aslında bu kararı alanlara bu borçlar ruçü edilmelidir.Benim FB hisse senetlerim var benim zararımı peki kim karşılayacak söylermesiniz.Bana defter değerinden mi ödeme yapacak bu kararı alanlar.

  • FB’yi Kaosa Sürükleme29 Mart 2024 11:36

    Ali Koç, benim başkan olduğum kulüp şampiyon olmalı, olamıyorsa da federasyon buna zemin hazırlamalı, mutlaka şampiyonluk benim takımıma hediye edilmeli diyor. Eğer şampiyon olamazsam takımımı ligden çekerim diyor. Burası babanın çiftliği değil. Hadi o zaman FB’yi ligden çek de hep birlikte görelim. Buna senin yüreğin yetmez, FB Kulübü de babanın malı değil. Türk futbolunu ve FB kulübünü kaosa sürüklemeyi bırak artık.

  • Finans29 Mart 2024 11:19

    Megafonla da ilan et istersen ama kimsenin umurunda olmaz.

  • baran29 Mart 2024 11:18

    Paranın şımarttığı tipler hep Fb. ye başkan oluyor.  Şampiyon olamayacağını da anladı ya; son bir girişim ortalığı karıştırmak için bir ihtimal son dk. golleri gelir mi eskisi gibi?

  • Mucise Reis : )29 Mart 2024 11:06

    ADada öyle para varkı hep sorunlarını ticari durumlarda parası ve şirketlerinin rekabet gücü ile kazanmış. kazanmak için kaybetmeyi sonuna kadar göze alıp zararına bile ticaret yaparak karşısındakini dize getirmiş. böyle bir mantık ile ileryen bi rkişi, paranın gücü ve konumu ile 2. lige kadar gider gelirim diyor. Fenerbahçe için mi ? kendi çıkar ve inatlaşmış güç sarhoşu olduğu için mi ? :D kendi kendine savaşacak düşman oluşturmaya gayret ediyor. Hel değirmenlerıne saldırmaya heran hazır. Biri kendine gel başkan. çok para , çok gü., çok imkanlarda olsa uyman gereken , uymak zorunda olduğun sistem ve düzen var desin :D maradonanın Tanrının eli diye attığı gol ile dünya kupasında neler oldu unutmadık. :D spor böyle, hiç bir zaman yazılı kuralları yoktur. sadece sizin deil hertakımın geçmişinde haksızlıklar olmuştur. amaç nedir ? cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile sizleri şampıyonmu ilan edelim ? :D abarttı

  • aslan29 Mart 2024 10:44

    Fenerbahçe takımı başına gelen hiçbir başkan bu cümleleri kullanmamıştı Ali Şen ne der acaba , Aziz başkan ne düşünür acaba yoksa bir yüz karası olarak tarih mi yazıcak

  • Faruk29 Mart 2024 09:15

    BİN DÜŞÜNÜP BİR KONUŞMALI.FENERBAHÇE KİMSENİN EGOSUNU TATMİN EDECEK BİR KLÜP DEĞİL.HİÇ BİR YÖNETİMDE BUNU GÖZE ALAMAZ.

  • yorum29 Mart 2024 09:12

    kılıçtaroğlu gibisin gittiğin yeri dağıtıyorsun, sat kurtul takımı

  • İbrahim Açıkgöz29 Mart 2024 08:53

    Blöf ve kibir. Bunların öyle bir gücü falanda yok sadece sokak kabadayısı spor ahlakı özürlü oyuncuları ceza almasın dertleri bundan başkası değil Ali Koç kim ki böyle bir karar alsın ve bedelini ödesin. Koç Holding kurumsal bir yapı sadece hissesi oranında hakkını alır çıkar o da Fenerle Cin Alinin boyunu aşar.