E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe, Karagümrük'ü ağırlayacak---

Fenerbahçe, Karagümrük'ü ağırlayacak

Fenerbahçe, Karagümrük'ü ağırlayacak
09 Ekim 2022 - 16:50 borsagundem.com

Geçen hafta Beşiktaş derbisinden beraberlikle dönen, hafta arasında da UEFA Avrupa Ligi mesaisini galibiyetle kapatmayı başaran Fenerbahçe, VavaCars Fatih Karagümrük ile karşılaşacak

Fenerbahçe, bu akşam saat 20.00'de Ülker Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda VavaCars Fatih Karagümrük'ü ağırlayacak.

Jorge Jesus yönetiminde sezona iddialı bir başlangıç yapan Fenerbahçe, ligde çıktığı 7 karşılaşmada 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 14 puan topladı. Sarı-lacivertliler bu karşılaşmaya 3 oyuncusundan yoksun hazırlandı. Tedavileri devam eden Nazım Sangare, Luan Peres ve Joshua King'in, VavaCars Fatih Karagümrük karşısında da forma giymesi beklenmiyor.

Diğer yandan konuk ekip ise Süper Lig'e istediği başlangıcı yapamayan ekiplerden biri. İtalyan teknik adam Andrea Pirlo'nun öğrencileri geride kalan 7 maçta sadece bir kez kazanırken 3 beraberliğin yanı sıra 3 defa da sahadan yenik ayrıldı. VavaCars Fatih Karagümrük geçen sezon 7 maç sonunda 3 galibiyet 2 beraberlik elde etmişti.

Süper Lig'de Fatih Karagümrük'ü ağırladığı son beş maçı kaybetmeyen Fenerbahçe, bu maçlardan 4 galibiyet 1 beraberlik çıkardı. Fenerbahçe'ye rakip olduğu son 11 Süper Lig maçını kazanamayan kırmızı-siyahlılar ise bu karşılaşmalarda 4 beraberlik 7 mağlubiyet yaşadı.

Kritik maçta Atilla Karaoğlan düdük çalacak.

Karşılaşmadan öne çıkan notlar

Süper Lig'de Fatih Karagümrük'ü ağırladığı son beş maçı kaybetmeyen Fenerbahçe (4G 1B), bu dönemde sadece gol atamadığı tek randevu olan son karşılaşmada puan kaybetti (0-0; Mayıs 2022). Sarı-lacivertliler, bugüne kadar iç sahada rakibine üst üste iki lig randevusunda puan vermedi (6 maç).

İstanbul takımlarına rakip olduğu son yedi Süper Lig maçını kaybetmeyen Fenerbahçe (3G 4B), daha uzun bir seriyi en son Kasım 2014-Eylül 2015 arasındaki dönemde yaşadı (8 maç). Sarı-lacivertliler, bu süreçte Fatih Karagümrük'ü ağırladığı karşılaşmadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı (Mayıs 2022).

2022/23 Süper Lig sezonunda hücum bölgesinde en fazla top kapan takım olan Fenerbahçe (77), bu şekilde kaptığı toplarla 2+ gol atan üç takımdan biri (2 gol; Adana Demirspor & Gaziantep FK). Şu ana kadar bu bölgede 60 top kaptıran ve kalesinde dokuz şut gören Fatih Karagümrük ise bu şekilde gol yemedi.

Süper Lig'deki son dokuz golünü de farklı isimlerle atan Fenerbahçe (Miha Zajc, Ezgjan Alioski, João Pedro Joshua King, Diego Rossi, Gustavo Henrique, Miguel Crespo, Enner Valencia & Irfan Can Kahveci), bu sezon en fazla oyuncusu fileleri havalandıran takım (12).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla gole katkıda bulunan Fatih Karagümrük oyuncusu olan Mbaye Diagne (4 gol & 1 asist), lig kariyerinde Fenerbahçe'ye rakip olduğu beş randevuda gol attığı tek karşılaşmayı Aralık 2018'de (2 gol) deplasmanda oynadı (Kasımpaşa formasıyla).

Muhtemel 11'ler

Fenerbahçe: Altay, Serdar, İsmail, Szalai, Ferdi, Alioski, İrfan Can, Crespo, Rossi, Valencia, Pedro

VavaCars Fatih Karagümrük: Viviano, Salih, Biraschi, Dresevic, Caner, Ozdoev, Jimmy, Shukurov, Kouassi, Borini, Diagne (BeinSports)

Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde Larnaca'yı 2-0 mağlup etti

Napoli'ye 3. Fenerbahçeli: 25 milyon euro!

Beşiktaş: 0 - Fenerbahçe: 0

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)