E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş: 0 - Fenerbahçe: 0---

Beşiktaş: 0 - Fenerbahçe: 0

Beşiktaş: 0 - Fenerbahçe: 0
02 Ekim 2022 - 20:05 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasındaki Beşiktaş-Fenerbahçe derbi maçı golsüz beraberlikle tamamlandı. İki takım da sahadan birer puanla ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasındaki derbi karşılaşmasında Beşiktaş ile Fenerbahçe 0-0 berabere kaldı. Siyah-beyazlılarda 90. dakikada Weghorst'un kafa vuruşunda top direkten döndü.

Vodafone Park'ta oynanan mücadelede gol sesi çıkmayınca taraflar birer puana razı oldu.

Bu sonuçla birlikte galibiyet hasreti 3 maça çıkan Beşiktaş'ın puanı 15 oldu. Fenerbahçe ise 1 maç eksiğiyle 14 puana yükseldi. Derbiyi hakem Volkan Bayarslan yönetti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1.dakika Hakem Volkan Bayarslan maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Fenerbahçe başlıyor.

3. dakika Arthur Masuaku'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Gustavo Henrique topu uzaklaştırıyor.

6. dakika Ferdi Kadıoğlu'nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Valentin Rosier kafayla topu kornere gönderiyor.

8. dakika Sağ kanatta Dele Alli'nin defansın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Nathan Redmond için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

9. dakika Valencia'nın ceza sahası dışında hafifi sol çaprazdan yaptığı sert vuruşta top kalenin uzak kale direği dibinden az farkla auta çıkıyor.

13. dakika Valentin Rosier'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında top Altay Bayındır'da kalıyor.

17. dakika Dele Alli'nin defansın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Wout Weghorst'un ilerleyerek altıpas önünden yaptığı vuruşta top ağlarla buluşuyor. Ancak sonrasında ofsayt gerekçesiyle gol geçersiz sayılıyor.

18. dakika Sağ kanatta Arthur Masuaku'nun defansın arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Jackson Muleka için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

20. dakika Salih Uçan'ın defansın arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Jackson Muleka için yan hakem bir kez daha ofsayt bayrağını kaldırıyor.

23. dakika Ferdi Kadıoğlu'nun pasıyla topla buluşan Miguel Crespo'nun ceza yayından yaptığı vuruşta top Tayyip Talha Sanuç'tan geri geliyor.

26. dakika İrfan Can Kahveci'nin ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Willian Arao'nun kafa vuruşunda, Josef De Souza'dan seken topa Ersin Destanoğlu hakim olmayı başarıyor.

30. dakika Jackson Muleka'nın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Willian Arao topu kornere gönderiyor.

34. dakika Nathan Redmond'un defansın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Dele Alli için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

37. dakika Valentin Rosier'in defansın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Dele Alli için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

41. dakika İrfan Can Kahveci'nin ceza alanına gönderdiği ortasında Romain Saiss kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

44. dakika Jackson Muleka'nın pasına hareketlenen Wout Weghorst'un ceza alanında sağ çaprazdan yaptığı vuruşta Attila Szalai'ye çarpan top kornere gidiyor.

45. dakika Müsabakanın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

45+3. dakika Hakem Volkan Bayarslan ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanıyor.

46. dakika Hakem Volkan Bayarslan ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi Beşiktaş başlıyor.

50. dakika Arthur Masuaku'nun uzun taç atışına yükselen Jackson Muleka'nın kafa vuruşunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

55. dakika Lincoln Henrique'nin uzun pasında savunmadan seken topu önünde bulan Attila Szalai'nin altıpas önünden dönerek yaptığı vuruşta top kalenin sağından az farkla auta çıkıyor.

62. dakika Joao Pedro'nun defansın arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Enner Valencia için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

66. dakika Dele Alli'nin sağ kanatta yerden ceza alanına gönderdiği ortasında Ferdi Kadıoğlu topu uzaklaştırıyor.

70. dakika Fenerbahçe'de üç oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Joao Pedro, Miguel Crespo ve İrfan Can Kahveci oyundan çıkarken, Michy Batshuayi, Mert Hakan Yandaş ve Bright Osayi-Samuel yerlerine giren isimler oluyor.

73. dakika Beşiktaş'ta aynı dakikada üç oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jackson Muleka, Salih Uçan ve Dele Alli oyundan çıkarken, Rachid Ghezzal, Gedson Fernandes ve Tayfur Bingöl yerlerine giren isimler oluyor.

78. dakika Rachid Ghezzal'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Wout Weghorst istediği vuruşu yapamayınca top kalenin solundan auta çıkıyor.

82. dakika Beşiktaş'ta dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Nathan Redmond oyundan çıkarken, Cenk Tosun yerine giren isim oluyor.

83. dakika Ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşu kullanan Rachid Ghezzal'ın ceza alanına gönderdiği ortasında top Altay Bayındır'da kalıyor.

86. dakika Fenerbahçe'de dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Lincoln Henrique oyundan çıkarken, Ezgjan Alioski yerine giren isim oluyor.

87. dakika Rachid Ghezzal'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Tayyip Talha Sanuç'un kafa vuruşunda top kalenin solundan auta çıkıyor.

89. dakika Beşiktaş gole yaklaşıyor. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Rachid Ghezzal'ın ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Wout Weghorst'un kafa vuruşunda top sol kale direğinden geri geliyor.

90+4. dakika Hakem Volkan Bayarslan'ın düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Beşiktaş, kendi sahasında Fenerbahçe ile golsüz berabere kalıyor. Bu sonuçla Beşiktaş ligde puanını 15'e, Fenerbahçe ise 14'e yükseltiyor.

İŞTE İLK 11’LER

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Talha, Saiss, Masuaku, Josef, Salih, Dele Alli, Muleka, Redmond, Weghorst.

Fenerbahçe: Altay, Ferdi, Serdar Aziz, Gustavo, Szalai, Arao, Crespo, İrfan Can, Lincoln, Valencia, Joao Pedro.

DERBİ NOTLARI

* Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Rachid Ghezzal, 5 maçlık aranın ardından takıma döndü. Derbiye yedek kulübesinde başlayan Gehzzal, 73. dakikada Dele Alli'nin yerine oyuna dahil oldu.

* Fenerbahçe'nin tecrübeli stoperi Serdar Aziz, uzun bir aranın ardından forma giydi. Sakatlığının ardından kadroya dönen ama hiç süre almayan Serdar, son olarak Rennes maçında yedek soyunmuştu. 31 yaşındaki stoper, Dinamo Kiev ile 20 Temmuz'da oynanan maçtan 75 gün sonra formasına kavuştu.

* Fenerbahçe, ligde Beşiktaş ile oynadığı son 8 deplasman maçından galibiyetle ayrılamadı. Karşılaşma öncesi rakibine konuk olduğu son 7 lig maçını kazanamayan sarı-lacivertlilerin galibiyet özlemi 8 maça çıktı. Fenerbahçe, Beşiktaş deplasmanında son galibiyetini 2014-2015 sezonunda 2-0'lık skorla elde etmişti.

* Fenerbahçe, bu sezon ligde deplasmanda üst üste ikinci maçında da gol bulamadı. Teknik direktör Jorge Jesus ile hem ligde hem de Avrupa'da gol yollarında çok etkili bir performansa imza atan sarı-lacivertliler, ligdeki iki deplasman maçında ise suskun kaldı. Süper Lig'deki ilk deplasman maçında Kasımpaşa'yı 6-0 mağlup eden Fenerbahçe, bir sonraki dış saha mücadelesinde Konyaspor'a 1-0 mağlup olurken Beşiktaş ile de 0-0 berabere kaldı.

* Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında evinde Fenerbahçe'ye üstünlük kurmayı başaramadı. Rakibi karşısında ilk yarıda etkili olamayan ve pozisyon bulmakta zorlanan siyah-beyazlı takım, ikinci yarıda bulduğu pozisyonları değerlendiremedi ve sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Ligde 4. kez puan kaybı yaşayan Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında elde ettiği beraberlikle puanını 15'e yükseltti.

* Sezonun ikinci haftasında Corendon Alanyaspor'la berabere kaldıktan sonra üst üste 3 galibiyet alan Beşiktaş, derbiyle birlikte galibiyet hasretini 3 maça çıkardı. Ligin 6. haftasında konuk ettiği Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, 7. haftada ise İstanbulspor ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Fenerbahçe maçını da beraberlikle tamamlayan Beşiktaş, son 3 maçta 2 puan alabilirken, 7 puanlık kayıp yaşadı.

* Siyah-beyazlı takım adına karşılaşmanın en şanssız pozisyonu 89. dakikada yaşandı. Rachid Ghezzal'ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topa iyi yükselen Wout Weghorst'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten oyun alanına geri döndü.

* Fenerbahçe maçıyla birlikte ikinci kez bir derbide Beşiktaş'ın başında yer alan teknik direktör Valerien Ismael, bu müsabakada da galibiyetle tanışamadı. Beşiktaş'taki ilk derbi heyecanını geçen sezon yine Fenerbahçe karşısında yaşayan tecrübeli teknik adam yönetimindeki siyah-beyazlı ekip, söz konusu mücadeleyi de 1-1 berabere tamamlamıştı.

* Beşiktaş, Vodafone Park'ta Fenerbahçe ile oynadığı son 8 derbi maçında mağlubiyet yaşamadı. Rakibi karşısında ligdeki son iç saha yenilgisini 2014-2015 sezonunda 2-0'lık skorla alan siyah-beyazlı ekip, sonraki 8 karşılaşmada 3 galibiyet ve 5 beraberlikle sahadan ayrıldı. Beşiktaş son 8 derbi mücadelesinde Fenerbahçe'ye 14 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 65,20
En Yüksek: 67,10
En Düşük: 65,20
Değişim -9,94 %
FK: 0,00
PD / DD: -3,95
İşlem Hacmi 167.702.215
Toplam Adet: 2.566.971
Ağırlıklı Ort.: 65,34
Son Değer: 88,30
En Yüksek: 91,00
En Düşük: 86,85
Değişim -0,23 %
FK: 0,00
PD / DD: -6,37
İşlem Hacmi 221.957.305
Toplam Adet: 2.506.849
Ağırlıklı Ort.: 88,55
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)