E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe: 5 - Alanyaspor: 0---

Fenerbahçe: 5 - Alanyaspor: 0

Fenerbahçe: 5 - Alanyaspor: 0
18 Eylül 2022 - 19:55 borsagundem.com

Süper Lig'in 7. haftasında Kadıköy'de gol yağmuru... Fenerbahçe, Corendon Alanyaspor'u 5-0 mağlup etti. Mücadelede Kanarya bir de penaltı kaçırdı.

Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe ile Corendon Alanyaspor kozlarını paylaştı. Ülker Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Kanarya 5-0'lık skorla kazandı.

Fenerbahçe'ye farklı galibiyet getiren golleri 5. dakikada Rossi, 17. dakikada Gustavo Henrique, 45+4. dakikada Miguel Crespo, 70. dakika Enner Valencia, 76. dakikada İrfan Can Kahveci attı.

Bu sonuçla Fenerbahçe ligde puanını 13'e yükseltirken, Corendon Alanyaspor ise 8 puanda kaldı.

Karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetti. Göçek'in yardımcılıklarını İbrahim Çağlar Uyarcan ve Alpaslan Dedeş yaptı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Hüseyin Göçek maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye ev sahibi Fenerbahçe başlıyor.

5. dakika GOOOLL!!! Fenerbahçe, Diego Rossi'nin golü ile maçta öne geçiyor. Hızlı gelişen atakta ceza alanında Enner Valencia'nın pasında Efecan Karaca'dan seken topu önünde bulan Diego Rossi'nin, penaltı noktası gerisinden gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı Runar Runarsson'un yanından ağlarla buluşuyor.

7. dakika Daniel Candeias'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Ahmed Hassan'ın vuruşunda top kalenin solundan auta çıkıyor.

12. dakika Daniel Candeias'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Ferdi Kadıoğlu topu kornere gönderiyor.

17. dakika GOOOLL!!! Fenerbahçe, Gustavo Henrique'nin golü ile maçta farkı ikiye çıkarıyor. Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Diego Rossi'nin ceza alanına gönderdiği ortasında, ön direkten Willian Arao'nun şık topuk pasıyla indirdiği topa hareketlenen Gustavo Henrique, kale önünden gelişine yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı Runar Runarsson'un yanından ağlarla buluşturmayı başarıyor.

20. dakika Sağ kanatta defansın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Ahmed Hassan için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

27. dakika Daniel Candeias'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Altay Bayındır topu uzaklaştırmayı başarıyor.

31. dakika Ceza alanında topla buluşan Willian Arao'nun dönerek yaptığı vuruşta Runar Runarsson topu çelmeyi başarıyor.

35. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Emre Mor'un ceza alanına gönderdiği ortasında, seken topa hareketlenen Willian Arao'nun kafa vuruşunda Runar Runarsson topa hakim olmayı başarıyor.

40. dakika Daniel Candeias'ın ceza alanında sağdan içeri gönderdiği ortasında top Altay Bayındır'da kalıyor.

44. dakika Enner Valencia'nın pasıyla ceza alanında topla buluşan Joao Pedro'nun vuruşunda Leroy Fer'e çarpan top kornere gidiyor.

45. dakika Fenerbahçe penaltı kazanıyor! Fatih Aksoy'un, Joao Pedro'ya ceza alanı içinde yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında hakem Hüseyin Göçek penaltı noktasını gösteriyor.Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına Joao Pedro geçiyor. Ancak Joao Pedro penaltıyı kaçırıyor.

45+4. dakika GOOOLL!!! Fenerbahçe, Miguel Crespo'nun golü ile maçta farkı üçe çıkarıyor. Ceza sahası dışında Efkan Bekiroğlu'ndan topu kapan Emre Mor'un pasında, Jure Balkovec'ten seken topu önünde bulan Miguel Crespo, ceza sahasının hemen içerisinden kaleye gönderdiği sert şutuyla meşin yuvarlağı Runar Runarsson'un sağından ağlarla buluşturmayı başarıyor.

45+5. dakika Hakem Hüseyin Göçek ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Fenerbahçe'nin 3-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

46. dakika Hakem Hüseyin Göçek ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya konuk Corendon Alanyaspor başlıyor.

50. dakika Diego Rossi'nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Leroy Fer topu uzaklaştırmayı başarıyor.

57. dakika Emre Mor'un ceza alanında sağdan içeri gönderdiği ortasında Jure Balkovec topu kornere gönderiyor.

62. dakika Jure Balkovec'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Efkan Bekiroğlu'nun yaptığı vuruşta top kalenin üstünden auta çıkıyor.

70. dakika GOOOLL!! Fenerbahçe, Enner Valencia'nın golü ile maçta farkı dörde çıkarıyor. İrfan Can Kahveci, Lincoln Henrique, Enner Valencia arasındaki üçlü paslaşma sonucun topla buluşan Enner Valencia, altıpas içinden gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Runar Runarsson'un yanından ağlarla buluşturmayı başarıyor.

76. dakika GOOOLL!!! Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci'nin golü ile maçta farkı beşe çıkarıyor. Enner Valencia'nın pasıyla ceza alanında topla buluşan İrfan Can Kahveci, şık bir çalımla rakibini ekarte ederek sağ çaprazdan yakın köşeye yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Runar Runarsson'un yanından ağlarla buluşturmayı başarıyor.

80. dakika Sol kanatta topla buluşan Oğuz Aydın'ın hızla ilerleyerek ceza alanında sol çaprazdan yaptığı vuruşta Altay Bayındır gole izin vermiyor.

86. dakika Defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Erencan Yardımcı için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

87. dakika Arda Güler'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Michy Batshuayi'nin karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta Runar Runarsson gole izin vermiyor.

90. dakika Sağ kanatta defansın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Oğuz Aydın için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

90+3. dakika Hakem Hüseyin Göçek'in düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Fenerbahçe, kendi sahasında Corendon Alanyaspor'u 5-0 mağlup ediyor. Bu sonuçla Fenerbahçe ligde puanını 13'e yükseltirken, Corendon Alanyaspor ise 8 puanda kalıyor.

İŞTE İLK 11'LER

Fenerbahçe: Altay, Alioski, Szalai, Gustavo, Ferdi, Crespo, Arao, Rossi, Emre Mor, Valencia, Pedro.

Alanyaspor: Runarsson, Balkovec, Fatih, Furkan, Pereira, Fer, Efkan, Zinedine Ferhat, Efecan, Candeias, Eduardo.

MAÇ NOTLARI

Sarı-lacivertlilerin Brezilyalı futbolcusu Arao: Göstermiş olduğumuz azimden dolayı çok mutluyum
Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Brezilyalı orta saha oyuncusu Willian Arao, "Bizler açısından kolay bir maç değildi ama yaptığımız baskıyla, oluşturduğumuz fırsat ve şanslarla maçı daha kolay hale getirdik. Dolayısıyla almış olduğumuz sonuçtan çok mutluyum. Göstermiş olduğumuz azimden dolayı çok mutluyum. Taraftarlarla bu galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Bu arayı en iyi şekilde değerlendireceğiz, dinleneceğiz sonrasında antrenmanlarımıza devam edip, çok daha iyi noktalara erişmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. Arao, Brezilya'nın bağımsızlığını ilan edişinin 100. yıl dönümü sebebiyle statta asılan pankartlarla ilgili ise "Biz Brezilyalılar için önemli bir gün. Bunu gördüğümüzde kendimizi mutlu hissettik. Fenerbahçe'nin bunu hatırlamış olması da mutlu etti. Stadımızda bunu göstermiş olmak güzeldi. Hem de sosyal medyada da paylaşımı oldu kulübümüzün. Mutlu olduk ama daha çok mutlu olduğumuz şey takımımızın galip gelmesiydi." değerlendirmesinde bulundu.

"Beşiktaş derbisini kazanmak istiyoruz"
Willian Arao, Beşiktaş derbisini kazanmak istediklerini aktardı. Derbilerin büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Arao, sözlerini şöyle tamamladı: "Her derbinin önemi büyüktür. Ben de eğer oynarsam şimdiden kendimi heyecanlı hissettiğimi söylemeliyim. Büyük bir maç olacak. Her iki takım açısından da mücadele gücü yüksek bir maç olacak. Bizler de çok iyi bir maç ortaya çıkararak kazanmak istiyoruz."

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jesus: Halen daha iyi olmaya yolumuz var
Ülker Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jorge Jesus, takımının yine iyi bir maç çıkardığını ve ilk yarım saatte 2 gol bulmalarına rağmen zor bir maç olduğunu belirterek, maçı şöyle değerlendirdi: "Çünkü rakibimiz çabuk ve tehlikeli kontraya çıkabilen bir takım. Ama benim takımım defansif anlamda yine kuvvetliydi, oyuncularımız görevlerini en iyi şekilde yerine getirdi. Asıl olan çok oyuncuyla değil, az oyuncuyla savunma yapmak, takımım da bunu en işi şekilde yaptı. Oyuncularımı ve taraftarı tebrik ediyorum. 6 maçta 20 gol attık, bu kolay değil. Yapmamız gereken yola ve çalışmalarımıza devam etmek, daha da iyi olmak. Halen daha iyi olmaya yolumuz var. Milli takım arası var, takımımız 3 gün aranın ardından çalışmalarına devam edecek."

"Doğru yoldayız, henüz hiç bir şey kazanmadık"
Fenerbahçeli oyuncularının fiziksel durumuyla ilgili konuşan deneyimli teknik adam, "Biz her zaman daha iyi olabileceğimize inanıyoruz. Fiziksel durum aynı zamanda taktiksel durumla da bağlantılı. Oyuncularımız hafta boyunca yoğun çalışıyorlar, antrenmanlarda en iyisini yapıyorlar ki maçlarda en iyi şeyi yaratabilelim. Doğru yoldayız, henüz hiçbir şey kazanmadık, hedeflerimiz duruyor. Doğru yolda doğru şekilde devam etmek istiyoruz." dedi. Farklı oyuncuların skora katkı vermesiyle ilgili de Jesus, "Kadrodaki bütün oyuncular aynı şekilde çalışıyor. Biz tek fikir doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rennes maçında oynayan sadece 3 oyuncu ilk 11'deydi. Bu takımın çok yönlü performans sergilemesini sağlıyor. Bugüne kadar sadece bir oyuncumuz ilk 11'de sahaya çıkmadı o da İrfan Can Eğribayat. Onun dışında her oyuncumuz ilk 11'de çıktı. Bu da takımı daha motive ediyor." diye konuştu. Takımda eksik olarak ne gördüğü sorulan Portekizli teknik adam, "Sahada uygulamak istediğimiz fikirler arasında hala çok gelişecek şeyler var. Takımı da istekle, daha fazla antrenmanla, daha fazla çalışarak, iyi iletişimle, daha iyi hale getirebiliriz. Bireysel olarak oyuncular geliştiği zaman takım da gelişiyor. Milli takıma 5 oyuncumuz gidiyor, bu da çalışmalarının meyvesi. Her zaman daha iyi olabiliriz." ifadelerini kullandı.

"İsmail fizik kalitesi çok etkileyici bir genç oyuncu"
Jorge Jesus, 12 farklı oyuncudan 20 gol bulunması ve sakatlığın az olmasıyla ilgili de, sakatlıkların özellikle 3 günde bir maç yapan takımlarda daha sık olduğuna işaret ederek, "Bizim takımımız daha az maç yapan diğer takımlara kıyasla sakatlığa daha yatkın. Ama bunu engellemek için teknik ekip ve sağlık ekibimiz çok çalışıyor. Sadece Luan Peres var, geçtiğimiz maç kale direğine çarpmıştı. İşler iyi gidiyor şu an ama böyle olmadığı zamanlar da olacaktır. Sakatlık futbolun bir parçası. Milli araya giriyoruz, sakatlık ihtimali olabilir ama umarım oyuncularım sağlam bir şekilde geri dönerler." diye konuştu. İsmail Yüksek'in milli takıma çağrılmasıyla ilgili konuşan Jesus, "İsmail fizik kalitesi çok etkileyici bir genç oyuncu. İyi maçlar çıkardı. Diğer takımlar da milli takım da kalitesini gördü. Ama kendisi de iyi çalışmalı." şeklinde görüş belirtti.

"Arda fiziksel olarak çok güçlü değil"
Arda Güler ile ilgili soruyu da yanıtlayan Jesus, şunları dile getirdi: "Arda henüz 17 yaşında bir oyuncu, herkes görmek ister, herkes o oynadığında mutlu oluyor görmekten. Ama hala tabii ki geliştirmesi gereken şeyler var. Ama hazır olduğunu düşünmüyorum. İstemek farklı, yapabilmek farklı. Adım adım ilerlemeli, kendini geliştirmeli. Fiziksel olarak çok güçlü değil, topsuz oyunda çok hızlı değil. Toplu oyunda yetenekli, iyi ama topsuz oyunda hala bazen ne yapması gerektiğini bilemeyebiliyor. Ama futbol sadece yetenek değil. Başka şeyler de var, eklemeniz gerekiyor. Arda da Türk milli takımının geleceği olacak. Buna tartışılmaz bir şekilde inanıyorum."

"Üçüncü gol cesaretimizi kırdı"
Corendon Alanyaspor'un teknik sorumlusu Felipe Sanchez Mateos, "Devreye girerken 3. gol bizim için oyunun skorunu tayin etti. 2-0'la devreye girsek farklı bir istekle sahada olacaktık ama üçüncü gol cesaretimizi kırdı." dedi. Ülker Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Mateos, aslında maça iyi başladıklarını ve birinci gole kadar, maçın başında baskıyı hissettiklerini belirterek, "Aslında önde baskı, Szlai'nin bile baskıya gitmesi, Fenerbahçe'nin ne tarz anlayışa sahip olduğunu gösterdi. 'Adam adama'yı çok net gördük. Buraya gelmeden önce her iki opsiyona da çalışmıştık. Fenerbahçe geride beklese biz uzun toplarla etkili olacaktık. Bugünkü gibi sert baskıyla geldiklerinde kısa paslarla, klasik futbolumuzla baskıdan kurtulacaktık. Gole kadar bunu iyi yaptık ama futbolda bu var. Oyun kurulumu sırasında yaptığımız hatayla birinci golü yedik." dedi.

"3. gol bizim için oyunun skorunu tayin etti"
Futbolcularının, birinci golden sonra aksiyon ve sorumluluk alma yetilerinin hüsrana uğradığını, karar verirlerken korkulu şekilde hareket ettiklerini aktaran Mateos, "Sonra ikinci golü yedik. Oysa korner toplarına çalışmıştık biz aslında. Bazen bu tarz şeylere, ne kadar bilseniz ne kadar çalışsanız da engel olamıyorsunuz. Devreye girerken 3. gol bizim için oyunun skorunu tayin etti. 2-0'la devreye girsek farklı bir istekle sahada olacaktık ama üçüncü gol cesaretimizi kırdı." ifadelerini kullandı. Fenerbahçe'nin, başarılı ve iyi kurulmuş bir ekip olduğuna dikkati çeken Mateos, "Burada kendi oyunlarını oynamaya çalıştılar. Bizi net şekilde durdurdular. Maçtan cebimize pozitif dersleri koyup bir sonraki maça net şekilde hazırlanmamız lazım." diye konuştu. Geçen yıla göre neden daha çok zorlandıkları sorulan İtalyan teknik sorumlu, "Sanırım iki farklı nedeni var. Birincisi, biz henüz kurulumda olan bir takımız. Transferlerimiz çok ve son dakikada geldi. Oyuncuların adapte olması zaman alabiliyor. İkinci neden de Fenerbahçe. Çok net, adam adama yoğun baskı yaptı. Geçtiğimiz senelerde bize bu şekilde baskı yapacak takımlar olmadığı için belki daha farklı gözüküyorduk." değerlendirmesinde bulundu.

"Pahalı futbol oynamaya devam edeceğiz"
Alanya'nın bütçesine göre pahalı bir oyun oynadığı ifade edilerek, farklı bir oyun oynayıp oynamayacağı sorulan Mateos, şunları söyledi: "Francesko'nun (Farioli) düşüncesi, ekip olarak bu futbola inanıyoruz. Geçen sene elde ettiğimiz başarı bunun net bir özeti. Pahalı bir futbol oynuyoruz ve bunu oynamaya devam edeceğiz. Futbolculara bunu empoze ettik, araçları entegre ettik. Bazen riskli gelebilir ama karşıdaki takıma da bağlı. Fenerbahçe'nin özgüveni ve enerjisi yerinde. Rotasyonu, kadro kalitesi belli. Giren çıkan oyuncular çok fark yarattı. Böyle büyük takımlara karşı farklı bir anlayışımız yok, bunu oynamaya devam edeceğiz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 90,10
En Yüksek: 90,10
En Düşük: 88,85
Değişim 1,81 %
FK: 0,00
PD / DD: -6,50
İşlem Hacmi 120.791.815
Toplam Adet: 1.350.226
Ağırlıklı Ort.: 88,55
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)