E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed'in sunduğu pozitif hava kayboldu mu?---

Fed'in sunduğu pozitif hava kayboldu mu?

Fed'in sunduğu pozitif hava kayboldu mu?
06 Mayıs 2022 - 09:24 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

Küresel piyasalarda Fed’in piyasalara sağlamış olduğu olumlu havanın panik satışlarına bıraktığını söyleyebiliriz. Bunda özellikle Fed’in faiz patikası ve bilanço azaltılması konusunda net bir tablo koymasına rağmen işsizlik maaşı başvurularının beklenti üzerinde gelmesi etkili oldu.

ABD endekslerinde sert satışlar görüldü. Avrupa endekslerinde Londra FTSE endeksinde kısmi olarak pozitif ayrışsa da satış baskısının ağırlıkta olduğunu gördük. İngiltere’de pozitif ayrışması ise piyasa beklentileri dahilinde gerçekleştirilen faiz artışı oldu.

Dünü satıcılı olarak geçiren Asya endekslerinde an itibariyle satış baskısı devam ediyor. Dün kapalı olan Japonya endeksi an itibariyle sınırlı alım bölgesinde yer alıyor.

Yurt içi piyasalarda BİST100 endeksi, bayram tatilinden pozitif bir şekilde döndü diyebiliriz. Endeks, gapli olarak 2460 puandan güne başlarken seansın 2. yarısında gün içi en yüksek olan 2491 seviyesi test edildikten sonra satış baskısının geldiğini gözlemledik. Satış baskının oluşmasında ABD endeksinin satıcılı seyri etkili oldu. Teknik bazda baktğımızda 2400 seviyesi üzerinde yükseliş trendinin devam edeceği görüşündeyiz. Alımların ivme kazanabilmesi için 2500 seviyesi üzerinde kalıcılığın önemli olduğu görüşündeyiz.

Bugünün veri akışında ABD’den tarım dışı istihdam, işsizlik ve ortalama saatlik kazançlar verilerini takip edeceğiz.

BİST100’ün pozitif kısmi bir açılış gerçekleştireceği görüşündeyiz.

Küresel piyasalar ABD'nin istihdam verilerine odaklandı

 

Borsada satıcılı açılış bekleniyor

 

Günün önemli şirket haberleri 06/05/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)06 Mayıs 2022 09:55

    FED herşeyi kontrol edemeyebilir telaşı ortaya çıktı. FED adım atsada, sıfır zarar ile ABD bu işten çıkamayabilir endişesi büyük yatırımcıları ürküttü. Yani, hiç bir şey 100 yüz güvenli liman değildir olamaz.  bu tarz panıkleme oluştu. Herkes daha temkınlı panık atak hareket etti. Eskiden FED dünyaya yön veriyor denilsede, FED üzerinde büyük sorunlar ve FED in dahi net biçimde çözebilirim dediği problemler yok. problemler bağımsızve daha büyük. FEd bunun farkında ve söylemleri bunu ima etti.