E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı açılış bekleniyor---

Borsada satıcılı açılış bekleniyor

Borsada satıcılı açılış bekleniyor
06 Mayıs 2022 - 08:52 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 1.253 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 11 kişi olduğu açıklandı.

JPMorgan, Türkiye'de enflasyonun Aralık ayına kadar %65 - 75 bandında kalmasını bekliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye – Fransa ilişkilerini geliştirecek adımlar ve Rusya – Ukrayna savaşı başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Son 20 yılda, millet olarak karşı karşıya kaldığımız her türlü krizden nasıl güçlenerek çıktıysak bugün bu enflasyon belasından da aynı iradeyle kurtulacak, güçlenerek yolumuza devam edeceğiz.

Nebati: Enflasyon hepimizin ortak meselesidir. Ancak bu durum ihracat, istihdam, yatırım ve üretimdeki artışlarla Cumhuriyet tarihimizin rekorlarını kırdığımız gerçeğini asla gölgeleyemez.
ECB Üyesi Holzmann: ECB Haziran'da muhtemelen faiz artıracak.

AB Komisyonu’nun Dış Politika Şefi Borrell: AB ülkeleri Rusya'ya yeni yaptırımlar üzerinde neredeyse anlaşmaya vardılar.

Ulusal Süt Konseyi, 15 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını litre başına 7,50 lira olarak belirledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Polonya'da düzenlenen Ukrayna için Uluslararası Bağış Konferansı’na video konferansla katılarak konuşma yaptı. Savaştan sonra ülkenin yeniden inşası için tarihi Marshall Planı'nın modern benzeri olacak stratejik bir uluslararası destek planına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Putin, Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'un "Hitlerin Yahudi asıllı olduğu" şeklindeki ifadeleri nedeniyle İsrail Başbakanı Bennett'ten özür diledi.

ABD Başkanı Biden'ın G7 ülkesinin lideri ile görüşme gerçekleştireceğini açıklandı. 

Rusya'nın Moskova kruvazörünün ABD'nin verdiği istihbarat üzerine batırıldığı iddia edildi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi,  Johnson & Johnson'ın geliştirdiği Covid – 19 aşısının acil kullanım yetkisine sınırlama getirdi.

Güney Afrikalı Aspen firmasına ait Afrika'nın ilk Covid – 19 aşı üretim tesisinin uzun zamandır aşı siparişi alamadığı için kapanmanın eşiğinde olduğu bildirildi.

İngiltere, Abramovich'e ait olan Rus çelik üreticisi Evraz'a yaptırım uygulayacak.

Pekin'in Moskova Büyükelçisi Hanhui, TASS haber ajansına verdiği demeçte, Çin ve Rus Merkez Bankalarının her iki ülkede de kendi ulusal ödeme sistemlerinin kullanımını ve tanıtımını tartışacaklarını bildirdi.

Çin, resmi kurumlara ve devlet firmalarına yabancı bilgisayarları atma talimatı verdi.

Arjantin Merkez Bankası bankalardan kripto alımını yasakladı.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da tüketici fiyatları Nisan ayında son 7 yılın en hızlı artışını gösterdi. 

Ne Olacak?

ABD tarafında bugün Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik Oranı açıklanacak.

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki'nin 13 Mayıs'ta görevinden ayrılacağı ve yerine yardımcısı Karine Jean – Pierre'in atandığı bildirildi.

Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Fed merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Beklentiler dahilinde politika faizini 50 baz puan artıran Fed, verdiği mesajlarla piyasaları rahatlattı. Gerçekleşen faiz artırımı 2000 yılından bu yana yapılan en agresif faiz artırımı olarak kayıtlara geçti. Öyle ki karar ardından konuşan Fed Başkanı Powell belirsizlikleri ortadan kaldırarak bundan sonraki iki faiz artırımında 50 baz puanın masada olduğunu 75 baz puanlık faiz artışının şu an için düşünülmediğini belirtti. Bilanço küçültülmesinin ise 1 Haziran’da başlayacağını Bildiren Powell'ın açıklamaları sonrasında küresel piyasalarda risk iştahı arttı.

Yurt içi tarafta ise gözler enflasyon verisindeydi. Nisan ayı enflasyonu aylık bazda %6,00 beklentilerin üstünde %7,25 açıklanırken, yıllık bazda enflasyon %69,97 olarak kayıtlara geçti. Özellikle gıda ve enerji fiyatlarındaki yükseliş enflasyonu yukarı yönlü tetikledi. Fiyatlar genel düzeyindeki artışların şirket karlılıklarını olumlu etkileyebileceği algıları ve risksiz getiri araçlarının enflasyon karşısında yetersiz kalıp reel getirilerin eksi olması ile Borsa’ya olan ilgi arttı. Endeks bu kapsamında günü pozitif tamamladı.

ABD kanadında Haftalık İşsizlik Maşı Başvuruları açıklandı. 30 Nisan haftasında İşsizlik Maşı Başvuruları 185.000 olan beklentilerin üstünde 200.000 olarak açıklanırken, küresel piyasalar bugün açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisine odaklanacak.

Stagflasyon korkusu ABD borsalarını vurdu

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Borsada ilk çeyrek kârlarında enler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik06 Mayıs 2022 09:29

    Putin, Ermeni asıllı  Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'un Hitler'in Yahudi asıllı olduğu iddiası nedeniyle İsrail'den özür dilemiş. V. Zelenski Yahudi asıllı diye mi ortaya atmış olabilir!

  • Bik06 Mayıs 2022 09:18

    TCMB, 2022 yılı enflasyonunun  % 42,8 olmasını bekliyor. İlk  4 ay %31,7 oldu ve geriye 8 ay kaldı.  42,8 - 31,7 = 11,1   kalmış,  11,8 / 8 = 1,3875  aylık enflasyon geleceğine inanalım mı ki! TCMB Başkanı, Hazine ve Maliye Bakanı inandırıcılığını daha kaç gün sürdürebilir ki!