E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFED’in şaşırtacak bir hamlesi olacak mı?---

FED’in şaşırtacak bir hamlesi olacak mı?

FED’in şaşırtacak bir hamlesi olacak mı?
26 Temmuz 2022 - 08:45 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


Asya piyasaları sallantılı ancak tahvillerde ABD’de olası bir keskin faiz artırımı öncesinde Walmart’tan gelen kar uyarısının tüketimi ve şirket kazançlarını bir bulutun altına sokmasıyla güçlü görünüm sürüyor.

Gözler FED’den gelecek kararda, yatırımcılar olası 75 baz puanlık bir Federal Rezerv faiz artışı bekliyor, piyasalar yaklaşık% 10'luk daha büyük bir artış riskini fiyatlıyor ve ekonomik uyarı işaretlerinin söylemde bir değişikliğe yol açıp açmadığını görmeyi bekliyorlar.

Bazı yetkililer FED’in faiz artırımı konusunda "75 baz puanın büyük olasılıkla olduğu görüşüne yaslanıyoruz, ancak bazı talep yıkımları ve enflasyonun bir miktar yumuşamasını görmedikçe son olmayacak" ve "ABD ekonomisini maddi olarak daha da yavaşlatmak zorunda kalmalarından korkuyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde 100 baz puanlık bir faiz artırımı olabileceği ihtimali konuşulurken, gün yaklaştıkça 75 baz puan artırım olasılığı daha baskın hale geldi. Bakalım FED’in şaşırtacak bir hamlesi olacak
mı?

Dolarda hareket yumuşak devam ediyor, ancak belirsizlik ve ekonomik görünüm etrafında dönmeye devam ettiği için zirveye yakın seyrediyor.

MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya hisseleri göstergesi yatayın hemen üzerinde hareketini sürdürürken. Japon Nikkei %0.2 ve S&P 500 vadeli işlemleri %0.4 düştü.

Petrol fiyatları, Rusya'nın Avrupa'ya doğal gaz arzındaki azalmanın ham petrole geçişi teşvik edebileceği beklentileriyle yükseldi; Brent vadeli işlemleri %1 artışla varil başına 106,17 dolar ve ABD ham petrolü %0,7 artışla varil başına 97,37 dolara yükseldi. Gösterge 10 yıllık Hazine getirileri büyüme endişelerinin tahvillere destek vermesiyle 3,5 baz puan düşüşle %3,7850'ye geriledi. Altın ons başına 1.725 dolar seviyelerinde. Yurt içinde TCMB konut fiyatları ve Borsa İstanbul'da bugün açıklanmaya başlayan bilançolar öne çıkarken, yurt dışında ABD'nin 5 yıllık tahvil ihracı izlenecek.

Bakır fiyatları, arz riskleri ve doların gevşemesiyle arttı

 

Goldman'dan “demir” uyarısı

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (26/07/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik26 Temmuz 2022 09:11

    ABD'de işsizlik oranı düşük (%3,X) olduğundan, 75-100 baz puan faiz artışları durgunluk getirmez. ABD'de ham petrolün varil fiyatı 100 dolar altında ve son zamanlarda işsizlik başvurularında hafif artış olduğundan yarın 75 baz puan faiz artışı yapar.