E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman'dan “demir” uyarısı---

Goldman'dan “demir” uyarısı

Goldman'dan “demir” uyarısı
26 Temmuz 2022 - 08:33 borsagundem.com

Goldman, Çin'deki emlak krizinin demir cevheri fiyatlarını düşürebileceği uyarısında bulundu

Goldman Sachs Group Inc.'e göre, Çin'in emlak sektörünü içine alan kriz, demir cevheri piyasasında yılın ikinci yarısında önemli bir fazlaya neden olacak ve fiyatları keskin bir şekilde aşağı çekecek.

Banka, yılın ilk yarısındaki 56 milyon tonluk bir açığın ardından, 2022'nin geri kalanı için hem ülke içi gayrimenkul piyasasındaki zayıflığı hem de Çin dışındaki çelik talebindeki keskin yavaşlamayı yansıtacak şekilde çelik hammadesi üretiminde 67 milyon ton fazla öngörüyor.

Goldman ayrıca üç ve altı aylık fiyat hedeflerini ton başına 90 USD ve 110 USD'dan sırasıyla 70 USD ve 85USD/tona indirdi. Singapur'daki demir cevheri vadeli işlemleri en son ton başına 107 USD/ton civarında işlem görüyordu. Banka, demir cevheri piyasasının mevcut durumunun 2021'de görülen satışları geride bırakmasını beklediğini, ancak koşulların fiyatların ton başına 38 USD'na düştüğü 2014-15 ayı piyasası kadar kötüleşmeyeceğini vurguladı.

Goldman, söz konusu sorunun, demir cevherinin Çin'deki emlak faaliyetleriyle yakından bağlantılı olması olduğunu söyledi. Hükümetin sektördeki aşırı borç yüküne yönelik yaklaşık bir yıl önce başlayan baskısı, ipotek sahiplerinin tamamlanmamış konut ödemelerini durdurmasıyla tam bir krize dönüştü.

Goldman, "Bu sektör segmenti, Çin'in çelik ve demir cevheri talebinin üçte birine yakınını oluşturuyor ve bu da global olarak denizyoluyla taşınan talebin dörtte birine yakınını temsil ediyor" dedi.

Demir cevheri 100 doları geçti

 

Çin, demir cevheri ticareti için şirket kurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)