E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed'in gözü enflasyonda olacak---

Fed'in gözü enflasyonda olacak

Fed'in gözü enflasyonda olacak
10 Haziran 2022 - 08:41 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor

ABD’de bugün açıklanacak olan Mayıs ayı tüketici fiyatlarının yüksek seyretmeye devam ettiğini göstermesinin beklenmesi petrol fiyatlarındaki son keskin artışlar da ek baskı yarattı, yatırımcılarda endişesinin artmasıyla ABD hisse senetlerinde sert geri çekilme gördük. Asya borsaları da Wall Street’i düşüşle takip ederken, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz artırımı yönlendirmesi ile de dolar kazanıma devam etti.

Gerginliğe ek olarak, gösterge ABD 10 yıllık Hazine getirisi, 11 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyesi olan yüzde 3.073’e yükseldi. Daha yüksek Fed fon oranları beklentileriyle yükselen iki yıllık getiri, de yüzde 2.817’den  yüzde 2.8319’a ulaştı.

Çin’de piyasalar yeni Kovid-19 vakaları ortaya çıktıkça Pekin ve Şanghay’da yenilenen kısıtlamalar nedeniyle bozuldu. Pekin’deki birçok bölge eğlence mekanlarını kapatırken, Şanghay’daki halk yeni bir salgını önlemek için yeni toplu test turlarıyla karşı karşıya.

MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi  yüzde 1,2, Hong Kong yüzde 1,5, Emtia ağırlıklı Avustralya’da   yüzde 0,8 ve kospi ise 1,6 düşüş yaşamakta.

Petrol fiyatları, Şanghay’ın bazı bölgelerinde yeni karantina önlemleri alındıktan sonra düştü. Yine de, rafine ürünlerdeki güçlü kazanımlar, ham fiyatları üç ayın en yüksek seviyelerinde kalmasını sağladı. ABD ham petrol vadeli işlemleri yüzde 0.16 düşüşle varil başına 121.33$’a ve Brent yüzde 0.2 düşüşle 122.81$’dan işlem görmekte.

ABD’de bugün açıklanacak olan, Mayıs ayında tüketici fiyatlarının yüzde 0,7 arttığını, değişken gıda ve enerji sektörlerini hariç tutan çekirdek tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) ise aylık yüzde 0,5 arttığını göstermesi bekleniyor. Beklenenden daha yüksek enflasyon , ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını önceden beklenenden daha agresif bir şekilde artıracağına dair korkuları artırabilir. Manşet enflasyon yüksek ve çekirdek de bir tür düşüş görürsek piyasaların bunun üzerine toparlanabileceğini düşünmekteyiz, çünkü bu, işlerin biraz yumuşak devam edebileceğini gösterecek.

New York borsası enflasyon verisi öncesi sert düşüşle kapandı

 

Amerikalıların serveti ilk çeyrekte azaldı

 

Borsada satıcılı açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)