E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed'e yönelik iyimserlik devam ediyor---

Fed'e yönelik iyimserlik devam ediyor

Fed'e yönelik iyimserlik devam ediyor
25 Ekim 2022 - 08:59 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan haftalık bültende piyasalar mercek altına alınıyor.


Fed yetkililerinin faiz artırım politikasının agresifliğinin aşırı olduğuna yönelik endişelerin ön plana çıkmasıyla hisse senetlerinde görülen momentumun korunduğunu görmekteyiz. Nitekim PMI verilerinde görülen yavaşlamanın de derinleşmesinin bu durumu kanıtlar nitelik taşıdığı görüşündeyiz. Ayrıca, bilanço döneminin getirdiği iyimserliğin de katkı sağlamasıyla risk iştahının açık konumuna getirdi.

ABD endekslerinde %1’i aşan yükselişle günü sonlandırdı. Nasdaq endeksinde görülen performans kaybının ise endekste işlem gören Çin’li şirketlerin satıcılı seyrinin etkili oldu.ABD vadelilerde sınırlı işlem görüyor.

Avrupa endekslerinde %2’ye varan değer kazancıyla günü tamamladı. Bilanço döneminin yanı sıra doğalgaz fiyatlarındaki düşüş piyasalarda etkili oldu.

Dünü karışık seyirle tamamlayan Asya endekslerinde seans içerisinde %1,5 seviyesine yakınsayan alımlar etkili oluyor.

BİST100 endeksinde sigortacılık sektör hisseleri önderliğinde günü %1,09 yükselişle 3.971,51 puandan tamamladı. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ise 213$ seviyesinde işlem görüyoruz. Gün içerisinde test edilen 215$ seviyesinden bir miktar satışların geldiğini görmekteyiz. 213$ seviyesinin korunması halinde 215$ ve 219$ dirençleri hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 210$ destek seviyesini takip ediyor olacağız.

Gün içerisinde ABD’den Conference Board tüketci güveni ve Almanya’dan İfo iş iklimi endeksini takip edeceğiz. İçeride ise saat 10:00’da açıklanacak Ekim ayı kapasite kullanımı ve reel kesim güven endeksi ile ilgili bir beklenti bulunmuyor ancak veriler son çeyrek ile ilgili ilk ipucunu vermesi açısından oldukça önem taşıyor. Bundan önceki 9 ayda düşüş gösteren reel kesim güven endeksi Eylül’de önceki aya %1.2 gerileyerek 100.2 seviyesine gelmişti. Reel kesim güvenindeki zayıflamaya rağmen bu aylarda önemli bir düşüş göstermeyen kapasite kullanımı ise Eylül’de %76.6’dan 77.4’e yükselmişti. Bu verilerde daha büyük düşüşler görülmesi son çeyrekte belirgin bir zayıflama görme beklentimizle uyumlu olacaktır.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Bakır ve demir fiyatlarında düşüş

 

Asya borsalarında pozitif hava

 

Günün önemli şirket haberleri 25/10/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)