E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed'e yönelik beklentiler piyasalarda hala etkin---

Fed'e yönelik beklentiler piyasalarda hala etkin

Fed'e yönelik beklentiler piyasalarda hala etkin
31 Ağustos 2022 - 09:21 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda ABD’nin parasal sıkılaşmada ne kadar şahin olabileceğine yönelik beklentilerle şekillenmeye devam ediyor. Ülkede açık iş pozisyonları güçlü istihdamı işaret etmesi de faiz artırım miktarına yönelik olan beklentileri artırmaya devam ediyor.

ABD endeksleri %1’i aşan kayıpla işlemlerini tamamlarken düşüşlerde teknoloji hisselerinin öncülüğü devam ediyor. ABD vadelileri an itibariyle %1’e varan satıcılı işlem görüyor.

Avrupa endeksleri Almanya Dax endeksi haricinde satıcılı tarafta yer aldı. Bölgede veri akışında Almanya enflasyonunda yükselişin tekrar %7,9 seviyesine ulaştığını takip ettik.

Asya endeksleri sabah saatlerinde satıcılı seyirde işlem görürken gelen alımların etkisiyle yönünü yukarı çevirdi. Özellikle Güney Kore Kospi endeksinde havayolları şirketlerinde alımlar dikkat çekiyor. Öte yandan sabah saatlerinde Çin’de PMI verilerini takip ettik. Çin’de imalat PMI hala daralmayı işaret ediyor.

BİST100 endeksi Pazartesi günkü işlemlerinde Bankacılık endeksi önderliğinde yeni bir kapanış rekoruna imza attı. Dolar bazlı grafiklerde endeks Nisan ayı zirvesine yakın bir nokta olan 174$ seviyesinde yer alıyor. 175$ seviyesi üzerinde kalıcılık sağlamamız halinde 180$ seviyesini görebiliriz. Düşüş yönlü fiyatlanmalarda ise 171$ ve 169 $ seviyelerini takip edeceğiz.

Günün veri akışında Euro Bölgesi enflasyonu, ABD’den özel sektör istihdam verisi ve içeride büyüme verisini takip edeceğiz. Saat 10:00’da açıklanacak GSYH verisinde piyasa medyan beklentisinin %7,5 civarında olduğu veri için beklentimiz %8,2. Büyümeye hem iç talebin hem dış talebin önemli katkısının olmasını, tüketimin yine en yüksek katkıyı sağlamasını bekliyoruz.

BİST100’de kısmi satıcılı olarak açılış beklemekteyiz.

Günün önemli şirket haberleri 31/08/2022

 

Petrol fiyatları sert düşüşün ardından yükselişte

 

Çin'de imalat sektörü aktivitesi Ağustos ayında da daraldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)