E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları sert düşüşün ardından yükselişte---

Petrol fiyatları sert düşüşün ardından yükselişte

Petrol fiyatları sert düşüşün ardından yükselişte
31 Ağustos 2022 - 08:04 borsagundem.com

Küresel piyasalarda petrol fiyatları dün yaşanan sert düşüşün ardından bugün toparlanıyor.

Çin hükümetinin sıfır KOVID politikasının ekonomide büyümeyi yavaşlatmaya devam edeceği beklentileri ve büyük merkez bankalarının faiz artırımlarının küresel ekonomiyi resesyona sokarak talebi yavaşlatacağı endişeleri ile dün yüzde 5 gerileyen petrol fiyatları bugün yüzde 1 artıda.

Petrol fiyatının toparlanmasında ABD dolarının bir miktar değer kaybetmesi ve ABD'de gelen verilerin akaryakıt talebinin güçlü olduğuna işaret etmeleri etkili oldu.

API verilerine göre ABD'de benzin stokları geçtiğimiz hafta 3,4 milyon varil, damıtılmış ürün stokları 1,7 milyon varil düştü.

Şu sıralarda NYMEX'de Ekim vadeli Batı Teksas petrolü düne göre 93 cent artışla 92,57 dolar/varil seviyesinde, ICE'de Kasım vadeli Brent petrolü 99 cent artışla 98,83 dolar/varilden işlem görüyor.

Analistler Brent petrolünün 96,85 dolar/varil desteğinin altına inmesi halinde 94,80 dolar seviyesinin görülebileceğini belirtiyorlar. Brent için direnç seviyesi ile 100 ve 102,10 dolar seviyelerinde.

Batı Teksas petrolü için ilk desteği 90,70 dolar olarak ifade eden analistler, buranın kırılması halinde 88,80 dolara kadar geri çekilme bekliyorlar.

Petrol fiyatları altı haftanın en yüksek seviyesinde

 

ABD'nin stratejik petrol rezervi 1984'ten bu yana en düşük seviyeye geriledi

 

Yunan armatörler Rus petrol ticaretinden dev kâr elde etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)