E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed'e yönelik beklentiler bilançoların önüne geçti---

Fed'e yönelik beklentiler bilançoların önüne geçti

Fed'e yönelik beklentiler bilançoların önüne geçti
26 Ekim 2022 - 08:59 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan haftalık bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Fed’e yönelik yumuşama beklentileri bilanço iyimseliği ile birlikte piyasalarda risk algısı açık olmaya devam ediyor. Her ne kadar bazı bilançolarda beklentileri karşılanamasa da özellikle Fed’e yönelik beklentilerin makro ekonomik verilerle desteklenmesi hisse senedi piyasalarında olumlu karşılandığını görmekteyiz.

ABD endeksleri, teknoloji hisseleri önderliğinde %2’yi aşan yükselişle işlemlerini tamamladı. Alphabet ve Microsoft tarafından gelen bilançoların beklenti altında kalmasıyla ABD vadeliler %1’e yakınsayan satıcılı işlem görüyor. Öte yandan Coca-cola, UBS ve General Motors’tan gelen bilançolar ise olumlu karşılandı.

Avrupa endeksleri %2’ye varan yükselişle günü tamamladı. Fiyatlanmalarda bankacılık sektör hisselerinde bilançolar ön plana çıkarken Fed’eyönelik iyimserliğin korunması da teknoloji hisselerine hareketlilik getirdi. Öte yandan Almanya iş iklimi endeksi takip edildi. Veri de iyileşme görülse de beklenen seviyelerin altında kaldığını belirtmemizde fayda var.

Dünü karışık seyirle tamamlayan Asya endeksleri an itibariyle teknoloji hisseleri önderliğinde %2’yi aşan yükselişle işlem görüyor.

BİST100 endeksi gün boyu pozitif tarafta yer alırken seansın sonuna doğru gelen satışların etkisiyle %0,06 düşüşle 3.975,01 puanla kapanış gerçekleştirdi. Endekse, Şişe Cam, Sasa, Türk Hava Yolları ve İş Bankası olumlu katkı sağlarken Hektaş, Turkcell, Bim ve Tüpraş negatif katkı sağladı. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ise 214$ seviyesinde fiyatlanıyoruz. Gün içerisindeki işlemlerde ise 215$ direncinin çalıştığını ve 211$ seviyesinden de satışların karşılandığını gözlemledik. Tekniksel bazda 213$ destek seviyesini koruduğumuz sürece 215$ ve 219$ seviyeleri hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde ise dün seans içerisinde çalışan 211$ ve 210$ destekleri gündemimizde yer alabilir.

Gün içerisinde ABD’den gelecek konut satışları verisini takip ediyor olacağız. Perşembe 15:15’te açıklanacak Avrupa Merkez Bankası kararının 75 baz puanlık bir faiz artışı olması bekleniyor. Böylece politika faizi %2.0’ye, mevduat faizi %1.5’e yükseltilmiş olacak. Ayrıca 15:45’teki basın toplantısı da önemli olacak. Aynı gün içeride ise enflasyon raporunu takip ediyor olacağız.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Borsada gözler 4000 puan seviyesinde

 

ABD petrol stokları arttı: Fiyatlar düştü

 

Demir cevherinde toparlanma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)