E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD petrol stokları arttı: Fiyatlar düştü---

ABD petrol stokları arttı: Fiyatlar düştü

ABD petrol stokları arttı: Fiyatlar düştü
26 Ekim 2022 - 08:55 borsagundem.com

ABD petrol stoklarında görülen artış ABD ham petrolünde fiyatını düşürdü.


Petrol, ABD ham petrol stoklarında artış görülmesi ve yatırımcıların yavaşlayan büyüme nedeniyle zayıf talepten endişe duymasıyla geriledi.

Bir önceki seansta yüzde 1'e yakın yükseliş kaydeden ABD ham petrolü yeni işlem gününde 85 doların altını test etti. Brent petrol de 92 dolar seviyesine geriledi.

Ham petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve Moskova da dahil olmak üzere müttefiklerinin üretimi kısmayı kabul etmesiyle Mayıs ayından bu yana ilk aylık kazancını kaydetmeye devam ederken, fiyatlar Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından hâlâ zirveden oldukça aşağıda.

Yatırımcılar, merkez bankalarının enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını yükseltmesiyle yavaşlayan talepten endişe duyuyor. Buna ek olarak, petrol piyasası oyuncuları Avrupa Birliği'nin Aralık ayından itibaren Rusya'dan gelen akışlar üzerindeki kısıtlamalarını sıkılaştırmaya odaklanmış durumda.

RHB Investment Bank Petrol ve Gaz Analisti Sean Lim, “Özellikle piyasa çok yakında Rus petrolüne karşı AB ambargosuna hazırlanırken, kışa doğru bir daralma yaşanıyor” dedi.

Biden yönetimi, ham petrol ve benzin fiyatlarını dizginlemeye yardımcı olmak için ülkenin stratejik rezervlerinden milyonlarca varil ham petrolü serbest bıraktı. Salı günü, Suudi Arabistan enerji bakanı, OPEC+'nın arz kesintisini savunurken, büyük ithalatçıları stoklarını satarak fiyatları düşürmeye çalışmakla eleştirdi.

ABD'li petrol şirketlerinin nakit akışı h artacak

 

Güçlü dolar, petrol ithalatçılarının belini büküyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)