E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir cevherinde toparlanma---

Demir cevherinde toparlanma

Demir cevherinde toparlanma
26 Ekim 2022 - 08:42 borsagundem.com

Demir cevheri, talep endişelerine rağmen desteğin 90 dolar civarında kalmasıyla toparlandı

Demir cevheri fiyatları, zayıflayan küresel çelik talebine rağmen önceki gün 11 ayın en düşük seviyesine geriledikten sonra 90 dolar/tona yakın destekle toparlandı.

Yaklaşmakta olan küresel durgunluk ve Çin ekonomisine ilişkin endişeler devam ederken, Avustralya ve Brezilya'dan bu ay yapılan ihracatın azalması çelik üretim bileşeni için bir miktar destek ortaya çıktı.

Dalian Ticaret Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %1,2 artışla 679 yuan/tondan (93,04 dolar) kapattı. Kontrat dün yedi haftanın en düşük seviyesi olan 662,50 yuan/tona gerilemişti.

Singapur Borsası'nda, kasım ayı demir cevheri %1,2 artışla 89,85 dolar/tona yükseldi. Kontrat bir gün önce 89 doların altına düştükten sonra seansın başında 90 dolara kadar yükseldi.

Analistler, fiyat desteğinin ortaya çıkmasına rağmen demir cevheri için anlamlı bir toparlanma olasılığının düşük olduğunu belirtti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,8, sıcak haddelenmiş rulo %1 ve filmaşin %0,7 yükseldi. Paslanmaz çelik %0,2 geriledi.

Bakır fiyatları, doların gevşemesiyle arttı, ama ekonomik belirsizlik gölge oluşturuyor

Bakır fiyatları, ekonomik belirsizliğin talep baskısını kaldırmasına rağmen, ABD'de faiz artırımlarının hızının yavaşlayacağı umudunun doları zayıflatmasıyla yükseldi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır TSİ 08.16'da %0,1 artışla 7.530 dolar/tona yükselirken, Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Kasım vadeli bakır %0,1 artışla 63.050 yuan/tona (8.650 dolar) çıktı.

ABD'de daha fazla ekonomik zayıflık belirtisinin daha az şahin Fed ile ilgili spekülasyonları körüklemesi ile dolar Çarşamba günü üç haftanın en düşük seviyesi yakınında seyretti.

Analistler, biraz hafifleyen Fed tedirginliğinın hissiyatı canlandırdığını ancak politika ve ekonomik belirsizliğin piyasaya hakim olmaya devam edeceğinden hala temkinli tutum sergilediklerini kaydetti.

LME'de alüminyum %1,3 artarken, çinko %0,4 düştü.

Kötü veri umut verdi

 

Asya borsalarında alıcılı seyir

 

Altının kilogramı 993 bin liraya yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)