E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFed yönetimi büyümeyi tartışıyor---

Fed yönetimi büyümeyi tartışıyor

Fed yönetimi büyümeyi tartışıyor
19 Ağustos 2020 - 21:44 borsagundem.com

Fed üyeleri geçtiğimiz ay büyümenin nasıl artırılacağını tartıştılar

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin 28-29 Temmuz'da yaptığı FOMC toplantısının bugün yayınlanan tutanakları, Fed üyeleri faiz oranlarının hali nazırda sıfıra yakın olduğu ortamda büyümenin nasıl artırılabileceğini tartıştılar.

Fed Başkanı Powell ve diğer merkez bankası liderleri, düşük faiz dönemleri için uzun vadeli bir yaklaşım uygulamaya hazırlandıklarına işaret ettiler. Faizleri artırmadan önce uzun bir zaman alacağını not ettiler.

Fed üyeleri, Temmuz toplantısının sonunda yeni politika adımları açıklamadılar ve ekonomiye yardım için egresif tedbirleri devam ettirme tahhütünü tekrarladılar.

Yetkililer, enflasyon çerçevesine konusunda endişelein ortaya çıkardığı uzun vadeli yaklaşımlarını gözden geçirmeye başladıklarını ifade ederken, gözden geçirmenin sonunda yapılacak herşey konusunda bilgi verileceğini de belirttiler.

Tutanaklar, birçok katılımcının yüzde 2 enflasyano dönmek, ekonomik toparlanmanın desteklenmesi içn ek desteklemenin gerekebileceğine işaret ettiklerini gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)