E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED: Virüs işsizliği %30'a çıkarabilir---

FED: Virüs işsizliği %30'a çıkarabilir

FED: Virüs işsizliği %30'a çıkarabilir
23 Mart 2020 - 09:15 borsagundem.com

ABD vadeli işlemler piyasası şok geçiriyor. Erken saatlerden itibaren düşüşle başlayan Wall Street %5'lik günlük düşüş limitine çarptı. FED işsizliğin %30'a yükselebileceği konusunda uyardı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu’nun korona virüs için rahatlama paketini geçirememesi ABD vadeli işlemler piyasası keskin bir düşüşe neden oldu. Korona virüs vakaları küresel ölçekte 330 bine yaklaştı ve hükümetler virüsün yayılması konusundaki önlemlerinde yetersiz gözüküyor.

Virüsün ekonomiye etkileri de endişe verici seviyelere geliyor. ABD Merkez Bankası (FED) virüsün neden olduğu risk nedeniyle ABD’deki işsizliğin %3’ten %30’a yükseleceği konusunda uyardı. Bu hızlı yükselişin sebebi ise virüsün yayılmasını engellemek için işyerlerinin kepenk kapatmaları. FED’in St. Louis Başkanı James Bullard Bloomberg’e yaptığı röportajda, “Bu Amerikan ekonomisi için ikinci çeyrekte planlı organize ve kısıtlı bir kapatma olacak” ifadeleriyle açıkladı

ABD vadeli işlemler piyasası gün içerisinde erken saatlerde %5’lik düşüş limitine çarptı. Türkiye saati ile saat 9:00 itibariyle vadeli işlemler piyasasında Dow Jones %3,98, S&P 500 %3,85 ve Nasdaq %3,20 değer kaybetti. ABD vadeli işlemler piyasalarında sabah erken saatlerinde oluşan hızlı düşüşün nedeniyse Senato’nun korona virüs kurtarma paketinin oylanması sonrasında gerçekleşti. Demokratların olumsuz oy verdiği paket 47 kabul ve 47 retle aldı. Paketin onaylanabilmesi için 60 kabul oyunun çıkması gerekiyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.23 Mart 2020 12:30

    BÜTÜN DEVLETLERİN DAHA FAZLA SOSYAL DEVLET OLMA ZAMANLARI GELDİ

  • ekonomist/stratejist23 Mart 2020 09:57

    Ben hiç yanılmam ne diyorsam o çıkar çünkü ben en iyi ekonomist/stratejist birisiyim. Küresel ekonomik krizi geçen yıl 2019 Hazirandan beri görmüştüm kendini belli ediyordu. Küresel ekonomide daha önce de dediğim gibi ikiz şok var yani çift daralma hem üretim hem tüketim daralıyor. 1929 Büyük Buhranin kopyası yaşanıyor. Hatta 1929'dan daha büyük küresel ekonomik kriz olacak. ILO 25 milyon daha işsizlik artışı olacak dedi 1929 gibi. 100 yılda bir küresel ekonomi resetlenir yeni bir dünya yaratılıyor. Kapitalizm sona ermeyecek ama yeni bir forma kavuşturalacak. Kapitalizm yeniden formatlanacak. Petrol krizi de cabası. Çok konvansiyonel düğmeye bastılar bunu yapabilecek tek bir güç var İlluminati.