E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFed, Trump'ın istediği faiz indirimini yapmama çağrısını reddetti---

Fed, Trump'ın istediği faiz indirimini yapmama çağrısını reddetti

Fed, Trump'ın istediği faiz indirimini yapmama çağrısını reddetti
28 Ağustos 2019 - 10:40 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası, eski Fed yetkilisi William Dudley'in ifade ettiği 'oyunu Trump'ın istediği gibi oynamama ve faiz indirmeme' çağrısını reddetti, politik meselelerin kararlarda hiçbir şekilde etkili olmadığını vurguladı

ABD Merkez Bankası'nın sözcüsü New York Fed Eski Başkanı William Dudley'in dünkü açıklamalarının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Dudley dün Bloomberg News'da yayımlanan makalesinde ABD Merkez Bankası'nın ticaret politikası konusunda kötü seçimler yapmaya devam eden yönetimi kurtarmayacağını belirtmişti. Fed sözcüsü Dudley'nin vurguladığı 'oyunu Trump'ın istediği gibi oynamama ve faiz indirmeme' çağrısını reddetti, politika kararlarının fiyat istikrarını sürdürme ve maksimum istihdam görevi doğrultusunda alındığını bildirdi.

Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, Fed tarafından alınan para politikası kararlarına sadece Kongre tarafından verilmiş fiyat istikrarını sürdürme ve maksimum istihdamı sağlama yetkisinin rehber olduğu belirtildi ve "Siyasi hususlar hiçbir şekilde rol oynamamaktadır" dendi.

ABD Başkanı Donald Trump Fed'e sık sık daha fazla faiz indirimi çağrısında bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)